Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Cumhuriyet Başsavcılığınca aşure dağıtılacak

Bu haberin fotoğrafı yok

Giresun Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yarın saat 11.00 de Giresun Adliyesi önünde “Aşure” dağıtılacaktır.

Konu ile ilgili olarak yapılan açıklamada, “Yükü sevgi, özü saygı, gücü barış, süsü hoşgörü olan mübarek dinimizin mübarek aylarından biride Muharrem ayıdır. Muharrem ayının 10. Günü İslam aleminde “Aşure Günü” olarak anılmakta ve kutlanmaktadır.

Millet olarak bugüne özel bir saygı göstermekteyiz. Zira arşın hamili bulunan melekler o günün değerini bilirler. Aşure gününde sevgilerimizi paylaşırken, dostluk,  kardeşlik ve yardımlaşma duyguları da milletimizin en üst seviyede yaşadığı manevi duygulardandır.

Kritik dönemlerden geçtiğimiz bu günlerde; Aşure gününün bütün hayır ve bereketlerine nail olabilmek için, bu mübarek günlerin birlik ve beraberliğimizi daim kılması için, bu özel ve güzel günleri dolu dolu özüne uygun yaşamayı, toplumsal birlikteliğimizi tesis etmede bu günlerin feyzini paylaşmayı sağlamak için 14 Ekim Cuma günü saat 11.00 de Giresun Adliyesi önünde Cumhuriyet Başsavcılığımız tarafından Aşure dağıtılacaktır. Giresun İl Protokolünün de katılacağı Aşure Dağıtım programına; adliye çalışanları ve vatandaşlar da davetlidir” denildi.