Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

ÇÖP SAHASINA NE YAPILACAK?

AK Parti Giresun Milletvekili

AK Parti Giresun Milletvekili Sabri Öztürk, Aksu deniz kenarına çöp dökülmesinin tarihe karıştığını belirtti. Öztürk, çöp alanına ne yapılacağını da açıkladı. Öztürk, “Çöp sahasının projesini İl Özel İdaresi hazırlayacak, projeyi de Çevre Bakanlığı destekleyecek” dedi.

AK Parti Giresun Milletvekili Sabri Öztürk, Aksu’da deniz kenarına çöp dökülmesinin artık tarihe kavuştuğunu belirterek buraya ne yapılacağını da açıkladı. Öztürk, hükümetin ve Çevre Bakanlığının desteği ile katı Atık Birliği tarafından Çavuşlu beldesine yaptırılan tesisin hizmete girdiğini de belirtti. Öztürk, Aksu’daki çöp alanı için “Giresun’un turizm merkezinde ve adanın karşısında yer alan bu kötü görüntü fotoğrafı birkaç yıl önce “Kente Karşı İşlenen Suçlar” kategorisinde maalesef ödül almıştı. Fotoğrafçı ödül aldı ama; bu görüntüyü oluşturanlar ve üzerinden siyasi rant elde edenleri ne tarih ne Giresunlular unutmayacak” dedi.

PROJE İL ÖZEL İDARE’DEN DESTEK, ÇEVRE BAKANLIĞI’NDAN

Milletvekili Sabri Öztürk, Aksu’daki çöp alanının revizyonu için çalışma başlatacaklarını   il aşamada Başbakan Yardımcısı Nurettin Canikli, Çevre Şehircilik Bakanı Mehmet Haseki ve Giresun valisinin konu ile ilgili değerlendirme yaptığını kaydetti. Öztürk; “Giresun İl Özel İdaresi tarafından yapılacak bir proje ve Çevre Bakanlığının desteği ile deniz dolgusu genişletilmek suretiyle çöp dökülmüş alanın rehabilite edilmesini sağlayacağız. Bu alana yapılacak yeşil sahalar, parklar, spor ve dinlenme alanları ile rekreasyon çalışmaları sonucunda Aksu Mahallesi nefes alacak. Giresun bir sorununu daha çözmüş olacak. Uzun bir zaman alacak, ama bu sorunun çözümü için kararlıyız. Bununla ilgili her türlü desteği veren Başta Başbakan Yardımcımız olmak üzere Çevre Bakanımıza, Valimize teşekkür ediyorum” dedi.