Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

“Çifte mağduriyet yaşatılmamalı”

GTSO Başkanı Çakırmelikoğlu; “Birçok

GTSO Başkanı Çakırmelikoğlu; “Birçok vilayette İl Umumi Hıfzıssıhha Kurullarınca yasaklı sektör ürünü satışlarının yapılmamasına yönelik tedbir alındığını öğrendik ve bu doğrultuda Giresun Valiliği’nden de aynı duyarlılığı bekliyoruz.”

Giresun Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Hasan Çakırmelikoğlu, 29 Nisan-17 Mayıs tarihlerini kapsayan tam kapanma sürecinde açık olacak marketlerde kapalı olan sektör ürünleri satışının yapılmasına kısıtlama getirilmesinin talep edildiğini kaydetti. Giresun’da faaliyet yürüten yerel ve zincir marketlerde başta kırtasiye, beyaz eşya, elektronik eşya, mobilya, tekstil-ayakkabı, inşaat malzemesi vb. satışı yapılmamasına yönelik üyelerden gelen istek ve şikayetleri dile getiren Çakırmelikoğlu, “Birçok vilayette İl Umumi Hıfzıssıhha Kurullarınca yasaklı sektör ürünü satışlarının yapılmamasına yönelik tedbir alındığını öğrendik ve bu doğrultuda Giresun Valiliği’nden de aynı duyarlılığı bekliyoruz” dedi.

Çakırmelikoğlu; “Kısıtlamalarda bakkal, market, manav, kasap, kuruyemişçi ve tatlıcıların 10-17 saatleri arasında faaliyet gösterebilmelerine, vatandaşlarımızın zorunlu ihtiyaçlarının karşılanması ile sınırlı olmak ve araç kullanmamak şartıyla (engelli vatandaşlarımız hariç) ikametlerine en yakın bakkal, market, manav, kasap, kuruyemişçi ve tatlıcılara gidip gelebilmelerine, aynı saatler arasında bakkal, market, manav, kasap, kuruyemişçi, tatlıcıların ve online sipariş firmalarının evlere/adrese servis şeklinde de satış yapabilmelerine müsaade edilmektedir. Fakat bu sektörlerin dışında kalan perakende işletmelerin kapalı oldukları dönemde haksız rekabetin önüne geçilmesi adına birtakım talepleri bulunmaktadır. İnşaat malzemesi, tekstil, çanta ve ayakkabı, halı, mobilya, elektronik ürünler, beyaz eşya ve klima, kırtasiye ve otomotiv ürünleri açık olan yerel ya da zincir işletmelerde satışının kısıtlanması gerekmektedir. Aksi takdirde işletmelerimizi hem kapatarak hem de sektör dışı işletmelere müsaade ederek çifte mağduriyet yaratılmamalıdır” değerlendirmesinde bulundu.