Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

“Çiftçi Varsa Hayat Var” fotoğraf sergisi açıldı

Tarım ve Orman Bakanlığı,

Tarım ve Orman Bakanlığı, Eğitim ve Yayın Dairesi Başkanlığı tarafından 2009 yılından beri Denizbank iş birliğiyle düzenlenen ve bu yıl ki teması “Çiftçi Varsa Hayat Var” olan yarışmanın konusunu tarım, hayvancılık, orman, toprak, su, su ürünleri, gıda ve muhafazası, her türlü tarım hareketliliğinin işlenmesi, üretici, çiftçi, köylü ve köy yaşamına dair her türlü faaliyetler oluşturuyor.

Denizbank sponsorluğunda “Genel”, “Çiftçi”, “Öğrenci”, “Tarım ve Orman Bakanlığı Çalışanları”, “DenizBank Çalışanları” ve “Çiftçi Varsa Hayat Var” olmak üzere 6 farklı kategoride gerçekleştirilen yarışmaya, toplam 606 katılımcı 3 bin 997 eserle katıldı. Seçici kurul tarafından 19 eserin ödül alması uygun görülürken, 83 eser de sergileme ve albüm çalışması için belirlendi.” Tarımın, toprağın, ormanın, suyun önemi konusunda duyarlılığın geliştirilmesi, tarımsal gelişmeler ile tarım, orman, doğa, çevre ve insan ilişkilerini, estetik ve öznel bakış açılarıyla belgesel olarak arşivlerde yerini alması ” amacıyla düzenlenen “Tarım Orman ve İnsan Fotoğraf Yarışması”nda dereceye giren ve sergilenmeye değer bulunan fotoğraflar 06.09.2022 Salı günü saat 14:00′ de Giresun Can Akengin Sanat Galerisinde sergilenmeye başlandı.

6 farklı kategoride düzenlenen, yarışmada dereceye giren yarışmacılardan 1. olan yarışmacıya 12 bin TL, 2. olan yarışmacıya 10 bin TL ve 3. olan yarışmacıya 8 bin TL, Çiftçi-Üretici Özel Ödülü-“Çiftçi Varsa Hayat Var” Tema Özel Ödülü- Öğrenci Özel Ödülü- Tarım ve Orman Bakanlığı Çalışanları Özel Ödüllerini kazanan yarışmacılara 8 bin TL, DenizBank Çalışanları Özel Ödülünü kazanan yarışmacıya 6 bin TL ve Sergileme/Albüm fotoğrafları 250 TL’lik DenizBank hediye çeki ile ödüllendirildi.

Giresun İl Tarım ve Orman Müdürlüğü’nden yapılan açıklamada; “Geleneksel hale getirilen, Anadolu’nun her bölgesinin izleri olan “Tarım Orman ve İnsan Fotoğraf Yarışması’’ fotoğraflarında, Anadolu’yu turlayacağız. Anadolu’nun güzelliğini, Anadolu coğrafyasının muhteşemliğini yarışmacılarımızın emeğiyle, çabasıyla içindeki sevgiyle Anadolu’da ki doğanın sevgisini birleştirerek fotoğraflarına yansıttıklarını göreceğiz. Bu fotoğraf sergisinde yer alan tüm fotoğraflar her yaştan her meslekten katılımcının bir emek ve hizmetinin karşılığıdır. Yarışmadaki fotoğraflarda, tarım, orman ve insan ilişkisi çok güzel anlatılmaktadır.

Ayrıca 13. Tarım, Orman ve İnsan Fotoğraf Yarışması’nın teması “Sen Üret Yeter” olarak belirlendi. Tüm fotoğraf severleri önümüzdeki yılın yarışmasına katılmaya davet ediyoruz” ifadelerine yer veridi.