Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Çiçekler serada yetiştiriliyor

Giresun Belediye Başkanı Aytekin

Giresun Belediye Başkanı Aytekin Şenlikoğlu, mavisi ve yeşili ile yaşam dolu bir şehir için çalışmalarını sürdürüyor. Şenlikoğlu başkanlığındaki Giresun Belediyesi, şehrin dört bir yanına ektiği çiçekleri kendi serasında yetiştirilerek binlerce lira tasarruf sağlıyor.

Giresun Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü ekipleri tarafından, çeşitli türlerden kışlık ve yazlık üretilen binlerce çiçek ve bitki şehir genelindeki orta refüj, sokak ve cadde kenarlarındaki peyzaj alanlarında kullanılarak şehrin estetiğine güzellik katıyor.

10 bin metrekarelik alana kurulu Giresun Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü serasında sürdürülen çalışmalarda; hercai, nergis, şeker tabağı çeşitleri, menekşe çeşitleri, çuha çeşitleri, papatya, aslanağzı, lale ve unutma beni gibi birbirinden güzel çiçekler yetiştiriliyor. Kış iklimine uygun çiçek gruplarından da; begonya çeşitleri, Rus karanfili, sarı ve turuncu gül ile lale toprakla buluşturuluyor.

Serada 50 bin adet kış ve 50 bin adet de yaz olmak üzere yılda toplam 100 bin çiçek için tüpleme işlemi yapılıyor. Tüpleme işlemi yapılan çiçekler 1 ile 1,5 aylık süre içerisinde dikime hazır duruma geliyor. Çiçeklerin yanında şehir içindeki çeşitli peyzaj alanlarında kullanılmak üzere; zakkum, telgraf, kamelya, abelya, elberis, palmiye, kartopu, oya, manolya yapraklı ve yapraksız ile ıhlamur yetiştiriliyor.

Bahar ayının kendisini iyice göstermesi ile birlikte Giresun’un doğal güzelliğine güzellik katan hercai, çuha, lale ve sümbül çiçekleri şehir genelindeki peyzaj çalışmalarında kullanılıyor.

TÜRKİYE’NİN PARLAYAN ŞEHRİ GİRESUN…

Giresun Belediye Başkanı Aytekin Şenlikoğlu, “Güzeller güzeli şehrimizin mevcut güzelliğine katkı sunmak adına belediye olarak çiçek satın almak yerine kendi çiçeklerimizi kendi seralarımızda çalışma arkadaşlarımız ile birlikte üretiyoruz. Şehir genelindeki park ve bahçelerimizde, yollarımızın kenarlarında ve kavşak noktalarımızda seramızda ürettiğimiz kendi çiçeklerimizi kullanarak belediyemize ekstra tasarruf sağlıyoruz. Göreve geldiğimiz 2019 yılından bugüne şehrimizin nitelikli kullanılabilir yeşil alan kapasitesini artırmak ve hemşehrilerimizin keyifle vakit geçirebilecekleri alanları çoğaltmak adına çalışmalarımızı aralıksız sürdürüyoruz. Türkiye’nin parlayan şehri Giresun’umuzun hak ettiği güzelliğe kavuşması için tüm çalışma arkadaşlarımızla birlikte durmaksızın çalışmalarımıza devam ediyoruz” diye konuştu.