Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

CHP’li Bektaşoğlu mesaisine hızlı başladı

Bu haberin fotoğrafı yok

Cumhuriyet Halk Partisi Giresun Milletvekili Bülent Yener Bektaşoğlu Giresun ve ilçelerinde mevcut balıkçı barınaklarının, çekek yerlerinin balıkçıların yararlanabileceği standartlardan uzak olduğunu, pejmürde görüntüleriyle de kentin siluetini bozduğu belirterek “Buraların sahil ve deniz kenti Giresun’a yaraşır biçimde modernizasyonu yapılacak mı? diye sordu. Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım tarafından yazılı olarak yanıtlanması için soru önergesi veren Bektaşoğlu, amaç dışında Bakanlık izni ile balıkçıların kullanımı dışında kiralanmış yerler bulunmakta mıdır dedi.
Bakanlığınız 2016 bütçesinde Giresun İlinde bu yatırımlar için kaynak ayırdı mı diye soran Bektaşoğlu konuyu TBMM gündemine taşırken Yazılı Soru Önergesinde şu ifadelere yer verdi:  “Denizlerimizde avlanan su ürünlerinin karaya çıkış noktası olan, balıkçı teknelerinin barınma, korunma bakım ve onarımının yapıldığı Balıkçı Barınakları, Barınma Yeri ve Çekek Yerleri’nin modernizasyonu konusunda Giresun’da ciddi eksiklikler bulunduğu görülmektedir.
Balıkçılık faaliyetlerinin yürütüldüğü şehirlerde, bu kıyı yapılarının balıkçılarımızın ihtiyaçlarına cevap verebilecek biçimde inşa edilmeleri ya da modernize edilmeleri,  bu şekilde geçimini sağlayan, ülke ekonomisine katkı sunan vatandaşımıza ve ülkemiz balıkçılığına bir hizmet olmakla birlikte, o kentin modern bir balıkçılık şehri imajına da katkı sağlayacaktır. Giresun ili ve ilçelerinde mevcut balıkçı barınaklarının çoğunun balıkçılarımızın yararlanabileceği standartlardan uzak olması bir yana pejmürde görüntüleriyle kentin siluetini dahi bozduğu görülmektedir.”
Bu hususta:
1. Giresun İli ve İlçelerinde Balıkçı Barınağı, Barınma Yeri ve Çekek Yeri Sayısı ve kapasiteleri ne kadardır? Giresun İli ve İlçelerinde balıkçı sayıları ile balıkçı gemisi, teknesi ve kayık sayıları ne kadardır? Giresun İlinin mevcut su ürünleri üretimi ve potansiyeli ne kadardır? Giresun ilinde yeni balıkçı barınaklarına ihtiyaç var mıdır?
2. Bahsi geçen barınak ve kıyı yapıları bu ihtiyacı karşılayacak sayısal ve niteliksel kapasiteye sahip midir? Karadeniz sahil yolu inşaatı ardından zarar gören barınak ve çekek yerleri için iyileştirme yapılmış mıdır?
3. Giresun İlinde mevcut barınaklar, Balıkçı Barınakları Yönetmeliğinde belirtilen zorunlu vasıf ve şartları karşılamakta mıdır? Buna ilişkin tespitler yapılmış mıdır?
4. Bakanlığınız izni ile balıkçıların kullanımı dışında kiralanmış yerler bulunmakta mıdır? Varsa bunlar hangileridir ve kimler tarafından hangi amaçla kullanılmaktadır? Balıkçı Barınakları Yönetmelik hükümlerine aykırı biçimde kullanıldığı tespit edilen yapılar ve bu yapılara ilişkin hangi denetimler yapılmış hangi cezai müeyyideler uygulanmıştır?
5.Giresun İlinde balıkçılarımıza modern barınma koşulları sağlamak üzere Bakanlığınız Altyapı Yatırımları Genel Müdürlüğünce hangi çalışmalar yürütülmüş ya da yürütülmektedir?
6.Bakanlığınız tarafından, Giresun İlinde bulunan Balıkçı Barınakları, Çekek Yerleri ve diğer yapılarının, sahil ve deniz kenti Giresun’a yaraşır biçimde modernizasyonu yapılacak mıdır? 2016 bütçenizde Giresun İlinde bu yatırımlar için kaynak ayrılmış mıdır? Ayrılmışsa ne kadardır?​