Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

CHP’den Görele ve Eynesil’de “Hayır” toplantısı

  Cumhuriyet Halk Partisi

 

Cumhuriyet Halk Partisi Giresun İl Başkanı Necati Tığlı, Eynesil ve Görele İlçe Teşkilatında partililer ile bir araya geldi. Tığlı ile birlikte Eynesil İlçe Binasına gelen CHP 23. dönem Milletvekili Eşref Karaibrahim CHP eski il Başkanı Ömer Adıgüzel ve İl Başkan Yardımcısı Av. Murat Bektaş, Yeni Anayasa’ya neden “Hayır” verecekleri konusunda partilileri bilgilendirdiler.

CHP Eynesil İlçe Başkanı Ahmet Latif Karadeniz, ilçe örgütü olarak yapılacak çalışmalar hakkında bilgi verirken, CHP 23. dönem Milletvekili Eşref Karaibrahim CHP eski il Başkanı Ömer Adıgüzel ve İl Yöneticisi Av. Murat Bektaş İl Başkanı Necati Tığlı’da referandumda neden ‘Hayır’ diyeceklerini anlattı.

Tığlı, “Milletimiz şu anda sandık meselesiyle uğraşıp duruyor. Ülkenin gündemini ise, ekonomi, işsizlik, terör, Suriye, yani vatandaşı ilgilendiren sorunlar oluşturuyor. Şu anda önümüze getirilen referandumun bunlarla hiç ilgisi yok.

17 Nisan’da işsizlik kalmayacak, dolar düşecek, terör bitecek ve herkes dört dörtlük bir hayata başlayacakmış gibi algı yaratılıyor. Gerçek böyle değil. 16 Nisan’da 80 milyon sınava girecek. Aslında Cumhuriyet tamam mı, devam mı sınavı verecek. İktidar partisi değişiklik maddelerinden söz edemiyor. Algı operasyonu yapıyor. ‘Hayır’ diyenlere terörist diyor. Kuvvetler ayrılığı ortadan kalkıyor, yasama yürütme, yargı bir kişinin emrine veriliyor. Denetim, denge, fren mekanizması kalmıyor. Her şey bir kişinin eline geçiyor. Yani bir kişi isterse ülkeyi savaşa sokabilecek.

İl Başkan Yardımcısı Av. Murat Bektaş ise, “Genel anlamıyla 18 madde içerisinde halk yok, onun yerine kim var? Sadece tek adama verilecek olan Türkiye Cumhuriyeti’nin tapusu var. Türkiye’nin genel vekâletnamesi var. Ve biz bu vekâletnameyi verirsek, ülkeyi istediği gibi satar, ipotek ettirir, ne istiyorsa onu yapar. Türkiye Cumhuriyeti’ne sahip çıkalım. Laik, demokratik, çağdaş hukuk devletinin yıkılmasına izin vermeyelim” dedi.

CHP GÖRELE’DE “HAYIR” TOPLANTISI

Daha sonra Görele Parti binasında düzenlenen programa katılan CHP İl Örgütü üyeleri kampanyaya burada devam etti.

Kampanyaya ilişkin bilgi paylaşan CHP Giresun İl Başkanı Necati Tığlı, bu süreçte siyasi partiler ve sivil toplum kuruluşları ile de temas ettiklerini belirterek şunları söyledi, “CHP olarak biz büyük bir aileyiz. Eski ve yeni yöneticilerimiz, üyelerimiz, parti dostlarımızla hep birlikte yan yana mücadele ediyoruz. Tek amacımız parlamenter sistemi daha da demokratikleştirerek yaşatmak, geleceğimizi tek adamın iki dudağının arasına bırakmamaktır. Türk Milletine “diktatörlük” değil, çağdaş ve demokratik bir yönetim yakışmaktadır. Kampanya çerçevesine ilk olarak İl başkanlığında geniş katılımlı bir toplantı düzenlediğimizi ifade etmiştim. Şimdi ekipler oluşturduk ve ilçe örgütlerimizi ziyaret etmeyi sürdürüyoruz. Bulancak’tan sonra Espiye ve Tirebolu ilçelerimizi de ziyaret ettik. Toplantılarımıza katılım ve ilgi çok yoğun. Parti yönetici ve üyelerimizin ötesinde halkımız da büyük destek veriyor. Ülkemizde her şey geriye gidiyor. Terör, işsizlik, baskılar. Halkımız tüm bunların hiç olmadığı kadar farkında ve bu defa yanlış gidişata HAYIR demeye hazırlanıyor” dedi.

Görele Parti binasında düzenlenen programa CHP Giresun İl Başkanı Necati Tığlı,  CHP Görele İlçe Başkanı Osman Yılmazarslan, CHP Giresun Kadın Kolları Başkanı Fatma Altundaş Demiroğlu, CHP Görele Kadın Kolları Başkanı Nuray Torun, İlçe Başkan Yardımcısı Nazmi Turkut Odabaş,  CHP Çanakçı İlçe Başkanı Sebahattin Kudal, CHP Çavuşlu Belde Başkanı Gökhan Kıdık, İl Başkan Yardımcısı Fikri Bilge, İl Genel Meclis Üyesi Hüseyin Kuğuoğlu, Belediye Meclis Üyeleri Selma Durukan Çalık, Önder Çıkıt, CHP Eski Milletvekili Eşref Karaibrahim, CHP Eski İl Başkanı Ömer Adıgüzel, Av. Sevgi Ultu Güngör, Av. Murat Bektaş, Bilişim Sorumlusu Serdar Kara, İlçe yöneticileri ve partililer katıldı.

AHMET CEYLAN