Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

CHP’de gündem Anayasa değişikliği

CHP Giresun İl Başkanlığı

CHP Giresun İl Başkanlığı tarafından düzenlenen ve danışma meclisi toplantısı, yoğun bir katılımla gerçekleşti. 5 saat süren toplantının ana gündemini Anayasa değişikliği ve başkanlık sistemi oluşturdu.
Toplantı, İl Başkanı Necati Tığlı’nın açış konuşmasıyla başladı. Başkan Tığlı, terör nedeniyle yaşananlara değindikten sonra “ne darbe, ne diktatörlük; tam demokrasi ve bağımsız bir Türkiye istiyoruz. Bunun için sonuna kadar mücadele edeceğiz” dedi.

Ardından söz alan katılımcılar, CHP politikaları, genel ve yerel siyasetin gündemine ilişkin açıklamalar yaptılar, kendi çalışmaları hakkında bilgilere vererek kurula öneriler sundular.
Toplantıya, ilçe başkanları, kadın ve gençlik kolu başkanları ve yöneticileri, il genel meclisi, belediye meclisi üyeleriyle, önceki milletvekilleri, il-ilçe başkanları, Giresun Belediye Başkanı Kerim Aksu, Piraziz Belediye Başkanı Hüseyin Görgülüoğlu ve kalabalık bir partili gurubunun yanı sıra;  CHP Giresun Milletvekili Bülent Bektaşoğlu da katıldı.

Başkan Aksu’nun çalışmalarıyla ilgili bilgiler vermesi ve Türkiye gündemine, anayasa teklifine ve başkanlık sistemine ilişkin değerlendirmelerinin ardından Milletvekili Bektaşoğlu konuştu.
Bektaşoğlu konuşmasında, ilk olarak TBMM’deki çalışmalarını anlattı. Komisyonda halen görüşülmekte olan Anayasa değişikliği teklifine karşı direniş gerçekleştirdiklerini ancak genel kurulda oylamadan geçmesi ve referanduma gidilmesi halinde sahaya inerek halka gerçekleri anlatacaklarını söyledi.

“ATATÜRK EGEMENLİĞİ SARAYDAN ALDI HALKA VERDİ, ŞİMDİ SARAYA VERİLİYOR”

Partililere birlik ve beraberlik çağrısı yapan ve “Türkiye’yi kuran parti olan CHP kurtaran da parti olacak” diyen Bektaşoğlu, şunları söyledi: “Amaçları rejim değişikliği ile Cumhuriyete son darbeyi vurmak.  Başkan yapacakları kişi yüksek yargı üyelerini, rektörleri, bakanlar kurulu üyelerini, milletvekillerini atayabiliyor, TBMM’yi fesh edebiliyor, kanun-kararname çıkarabiliyor, belediye başkanı görevden alıp, atayabiliyor, bölgesel yönetimler kurabiliyor. Tek adamlık rejimiyle, Atatürk’ün saraydan alıp Türk milletine verdiği egemenlik, yeniden Türk milletinden alınıp saraya veriliyor. Milletin egemenliğini koruyacağız”
Konuşmaların ardından toplantı sona erdi.