Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

CHP, İl Genel Meclisinde fındığı gündeme getirdi

CHP Giresun İl Genel

CHP Giresun İl Genel Meclisi’nin Eylül ayı ilk toplantısında fındığı gündeme getirdi. CHP Grup Başkan Vekili Mehmet Yılmaz, mecliste yaptığı konuşmada TMO tarafından ilan edilen 10.5 liralık fındık fiyatını eleştirerek fındık tekellerinin istediğinin olduğunu öne sürdü. Yılmaz konuşmasında” Giresun Kalite:10,50TL, Lavant Kalite:10,00 TL fiyat, yeni sezonun TMO alım fiyatı olarak açıklandı. Yani Fındık Tekellerinin istediği oldu. Serbest piyasada Fındık 5 dolardan, hızla 2,5 Dolar civarına geriledi. Bakanlar Kurulu Kararları ile 2 kez fındık dikim alanlarını genişleten AK Parti hükümeti maalesef Fiskobirlik’i kötüleyerek ve destek alımını TMO yaptıran politikaları ile de, özellikle Giresun halkına, yönetiminde 10 kişiden 6.sı Giresunlu olarak kurduğu bu çok önemli kuruluşunu kendi eliyle, batı illerine teslim ettirmiştir” dedi.

Giresunlu FKB’ye 50 kg fındık vermediği için seçme ve seçilme gücünü kaybetmiştir Bugün FKB yönetiminde 1 Giresunlu vardır. Artık Fındığın Merkezi Giresun değildir. Taban arazide çok düşük maliyetle Fındık üreten Batı illeri ile meyilli arazide yüksek maliyetle fındık kovalayan başta Giresun, Ordu ve Trabzon illerini aynı kefeye koyamazsınız. Bu fiyatlarla, bu fındık politikaları ile gelecekte Giresun da fındık bahçesine girecek adam bulamazsınız” diye konuştu.

Yılmaz, Giresun Adasına çıkışta yaşanan güçlüklerle ilgili olarak ise “Özel tekne sahiplerinin bu sezon Giresun Adasına çıkışları ile ilgili bazı kişilerin ve Sahil Güvenliğin engel çıkardığını öğrenmiş bulunmaktayım.  Bu engelleme hangi yasal dayanağa göre yapılmak istenmektedir? Bu ada kimsenin babasının malı değildir. Sadece Kuşların üreme dönemi olan Mayıs-Temmuz ayları arasında adaya çıkmak yasaktır. Bu ayların dışında bazı kurallara uymak kaydıyla halkımızın adaya çıkışında hiçbir engel yoktur. Bu konunun araştırılmasını istiyorum” diye konuştu.

Giresun limanının da gündemine taşıyan Yılmaz bu konuyla ilgili olarak ise şunları söyledi: “1997 yılında özelleştirildiğinden bu yana tam 20 yıldır uyuyan, uyutulan Giresun Limanı ile ilgili sevindirici bir gelişmeyi haber aldık. Giresun Limanının el değiştirdiğini ve Giresunlu bir firmanın artık limanımızı işleteceğini  öğrendik .Bu meclise seçildiğimiz günden beri, en çok konuştuğumuz  ve Giresun’umuzun Kurtuluş Reçetesinin önemli bir ayağı olarak takdim ettiğimiz Doğu Karadeniz’in en Güney ucundaki Liman, Büyük mendireği 371 m. Uzatıldığında ,liman ağzı derinliği 60 m. olabilen, mendirek üstü rıhtım yapıldığında, gemi yanaşma derinliği,16-20 metrelere çıkabilen Giresun Limanı, birde Ordu’nun desteği sağlanır da Giresun-Ordu Limanı adını alabilirse, “Giresun üstünde vapur bağırdığını çocuklarımızda görebilecek, sadece türkülerde kalmayacak bu sözler demiştik sık sık. Öncelikle Limanımızın yeni sahibi olduğunu öğrendiğimiz Kopyalar Grup’u kutluyorum ve limanımızı, liman gibi çalıştırmalarını diliyorum. Sayın Başkan, Limanımızın bu yeni durumunun ne olduğu ile ilgili bir sözlü soru önergesi veriyorum. Bunun bir komisyon çalışması olarak ele alınmasını istiyorum.”