Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

CHP, “Fındık için milletvekilleri göreve”

Bu haberin fotoğrafı yok

CHP Giresun İl Başkanı Necati Tığlı, fındık fiyatlarındaki düşüşün önüne geçilebilmesi için Karadeniz Bölgesi milletvekillerini göreve çağırdı.

CHP Giresun İl Başkanı Necati Tığlı, fındıkta yaşanan fiyat düşününün önüne geçilebilmesi ve gerekli tedbirlerin alınması için Karadeniz Bölgesi milletvekillerini göreve çağırdı. Tığlı konuya ilişkin yaptığı açıklamada, “Başta Giresun milletvekilleri olmak üzere bölge insanının oyunu alarak Meclis’e giden tüm AKP’li vekilleri “üreticinin hakkını savunmak için“ göreve çağırıyoruz. Milli ürünümüz fındık, tekellere peşkeş çekilemez. Giresunlunun öncelikli geçim kaynağı, Karadeniz bölgesinin ekonomisini belirleyen, ülkemize hatırı sayılır döviz girdisi sağlayan; emeğimiz, ekmeğimiz, alın terimiz, milli ürünümüz can çekişiyor. Sezon başında en az 15 lira olan fındığımız bugünlerde 9 liradan alıcı buluyor. Kuşkusuz bu durumdan en fazla yaşam biçimini ürününe göre belirleyen fındık üreticisi zarar görüyor.
Gelinen noktada fiyatların düşmesiyle fındık üreticisi zarar görürken, bu gelişmelerden faydalananlar ise ulusal ve uluslararası tekeller ve dolayısıyla fındık baronları. Bölgemizde 400 bin fındık üreticisinin yaşam biçimini belirleyen milli ürünümüzde yaşamsal sorun yaşanırken AKP hükümeti sorunu çözmek yerine üreticiden yana tavır almayıp, bu durumu da seyrediyor.
BAKAN ÇELİK SÖZÜNÜ TUTSUN
Bakan Faruk Çelik geçtiğimiz günlerde Toprak Mahsulleri Ofisi (TMO) tarafından 50 bin ton fındık alınarak fiyatların yükseltileceğini söylediği halde halen böyle bir alım gerçekleşmemiştir. AKP hükümeti üreticinin çıkarlarını düşünmemekte, soruna da çözüm üretmemektedir. Fındık bölgesinden oy alıp Meclis’e giden AKP’li vekiller de konuya duyarsız kalmaktadır. Giresunlunun oy verip Meclis’e gönderdiği 3 AKP’li vekil tarafından da bu konuda umut verici bir açıklama yapılmamıştır.
AKP’NİN FINDIK POLİTİKASI YOK
Daha açıkçası AKP; bu bölgenin öncelikli geçim kaynağı olan, ülkeye önemli miktarda döviz girdisi sağlayan milli ürünümüz fındık için sağlıklı bir politikası yoktur. Üreticiye sahip çıkmak yerine üreticiyi uluslararası tekellerin, serbest piyasanın ellerine bırakmış, kaderine terk etmiştir.
FİSKOBİRLİK’İ AKTİFLEŞTİRİP, FINDIK BORSASI’NI KURACAĞIZ
Genel seçimlerde partimizin seçim bildirgelerinde de yer aldığı gibi bizim iktidarımızda fındıktaki sorun üreticiden yana çözülecektir. Emeğe saygılı politikalarımız gereği öncelikle üreticinin güvencesi, fındığın sigortası olan Fiskobirlik’i bu pasif halinden kurtarıp, aktif hale getirilecek, piyasayı dengeleyecek şekilde fındık alım satımı yapması sağlanacaktır. Bunun yanı sıra fındık fiyatının uluslararası tekellerin değil, üreticiden yana politikasıyla bu bölgede kurulacak Fındık Borsası’nın belirlemesi sağlanacaktır.
HÜKÜMETİ VE MİLLETVEKİLLERİNİ GÖREVE ÇAĞIRIYORUZ
Sonuç olarak; AKP hükümeti bir an önce üreticiden yana tutum alıp, fındık fiyatlarının hak edilen seviyeye çekilmesi için gerekeni yapmasını istiyoruz. AKP Giresun milletvekilleri başta olmak üzere Karadeniz bölgesi adına Meclis’te görev yapan AKP’nin bütün milletvekillerini üreticinin emeğinin karşılığını alması adına göreve davet ediyoruz.