Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

CHP, ev ziyaretlerini sürdürüyor

CHP Giresun Merkez İlçe

CHP Giresun Merkez İlçe Başkanı Hakan TÜRKER yaptığı basın açıklamasında; partililerimiz ile dün akşam saatlerinde Batlama TOKİ konutlarında yaşayan 210 hemşerilerinin kapılarını tıklayarak onları ziyaret ettiklerini, adeta halktan uzak tutularak kaçırılmak, oldubittiye getirilmek istenen anayasa başkanlık sistemi referandumu için halkı bilgilendirdiklerini ve destek istediklerini belirterek şu sert ifadelere yer verdi; Dün; “Recep Tayip Erdoğan tipi başkanlık sistemi Türkiye’nin bölünme reçetesidir. Bizim yerli üretim Hitler’e Stalin’e, Kaddafi’ye tahammülümüz olmaz. Erdoğan yasama organı, meclisin kendi kontrolüne sokulduğu denge denetim ve fren sistemi olmayan tek adam diktatörlüğü taçsız ve tahtsız sultanlık peşinde koşmaktadır. AKP Hükümetinin hiçbir bahanesi kalmamıştır. Başkanlıkla oyalananlar aklını başına almalıdır. Başkanlık federasyon demektir. Ülkemizi bölünmeye götürecektir. Vatana ihanettir” ve dahasını ifade eden MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin dünkü sözleriyle bugünkü başkanlık sistemi sevdası ile ilgili açıklamaları arasındaki uçurumu halkımıza anlattık.

Bu anayasa değişikliğinin ülkemizin geleceğini ipotek altına almak isteyenlere karşı bir Kuvayi Milli Mücadelesi olduğunu, bir siyasi seçim, yarış ve partizanca bir düşüncemiz olmadığını, Cumhuriyetimizin dönüm noktalarından bir tehlikeyle karşı karşıya olduğumuzu ifade ettik.

Çaldığımız birçok kapıda bizleri dinleyen halkımızın anayasa değişikliği maddelerinin içeriğinden haberdar olmadığını gördük. İnsanlarımız mevcut iktidar partisine destek veren seçmenler olduklarını, ancak 7 Haziran seçimlerinde sarı ışık yaktıkları iktidara referandumda kırmızı ışıkla dur diyeceklerini ülkemizin içerisinde bulunduğu hemen hemen hiçbir sıkıntıya bu maddelerin çözüm olmayacağını açık ve sert bir dille ifade ettiler. Türker ifadelerine şöyle devam etti; “Kapı kapı dolaşıyoruz. Önce insanlarımıza Cumhuriyet tarihini bir rejim değişikliği ile adeta sonlandıracak hiçbir cumhurbaşkanına verilmemesi gereken yetkiyi, gücü ve bunun ülkemizi nerelere götüreceğini anlatıyoruz. 90’lı yıllarda cumhurbaşkanı Recep Tayip Erdoğan’ın da kendi cümleleriyle ifade ettiği gibi bunun bir özenti ve Amerikan emperyalizminin bize baskı ve tavsiyesi olduğunu, şu anki iktidarın sağ gösterip sol vurarak ülkemizin, milletimizin geleceğini toz duman etmek üzere olduğunu kapı kapı, insan insan anlatıyoruz” dedi.