Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Buzağı destekleme müracaatları başladı

Hayvancılık Desteklemeleri Uygulama Tebliği

Hayvancılık Desteklemeleri Uygulama Tebliği kapsamında yürütülecek olan 2021 yılı buzağı desteklemesinden; 120 gün yaşamış ve programlı aşıları tamamlanmış olan Türkvet ile E-ıslah veri tabanlarına kayıtlı 2021 yılı doğumlu buzağılar faydalanacağı bildirildi.

Giresun İl Tarım ve Orman Müdürlüğü’nden yapılan açıklamada; “Buzağı desteklemesinden yararlanmak için; Damızlık Sığır Yetiştiricileri Birliği üye yetiştiriciler birlik aracılığıyla, birlik üyesi olmayan yetiştiriciler ise il/ilçe müdürlüklerine şahsen dilekçe ile başvuru yapacaktır.

Buzağı Desteklemesi için 2’nci Dönem başvuruları 15 Haziran 2022 tarihinde sona erecektir. Destekleme buzağının doğduğu işletmeye ödenecek olup, doğduğu işletmede 120 günü tamamlama şartı aranmaktadır. 1’inci dönem desteklemeye müracaat eden yetiştiricilerin, 2’nci dönem için ayrıca başvuru yapmalarına gerek yoktur.

Buzağıların analarında, ilkine buzağılama yaşı 510-810 gün arasında veya destekleme kapsamındaki buzağılaması ile bir önceki buzağılaması arasındaki süre 235-450 gün olmalıdır. Bu parametreler e-ıslah kayıtlarından, e-ıslahta kayıtlı olmayan ineklerin ise e-ıslahta kayıtlı buzağılarından hesaplanır.

Destekleme kapsamında;

1) Normal destek alan buzağılar için buzağı başına 470 TL destek verilecektir.

2) Etçi veya kombine ırk boğaların sperması ile suni tohumlama sonucu doğan buzağılar için buzağı başına 700 TL destekleme verilecektir.

3) Soykütüğüne kayıtlı analardan suni tohumlama sonucu doğan buzağılar için (süt ölçüm kriterlerini yerine getirmiş) Birlik aracılığıyla müracaat eden yetiştiricilere soykütüğü sınıfına göre buzağı başına fark ödemesi yapılacaktır.

4) Döl kontrolü kapsamındaki boğaların sperması ile suni tohumlamadan doğan buzağılar için buzağı başına ilave 50 TL ödeme gerçekleştirilecektir.

Tebliğe göre “buzağıların zamanında küpeletilmesi, Türkvet ve e-ıslah kayıt sistemlerine kaydettirilmesi, programlı aşılarının yaptırılmasından” yetiştiriciler sorumlu olacaktır.

Hayvancılık desteklemeleri konusunda daha ayrıntılı bilgi almak isteyen üreticilerimiz; Giresun merkezde Hayvan Sağlığı ve Yetiştiriciliği Şube Müdürlüğümüze, ilçelerde ise Tarım ve Orman İlçe Müdürlüklerimize başvurabilirler” denildi.