Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Boru Bağlantı Parçaları / Boru Bağlantı Parçası

Boru bağlantı parçaları, sıhhi

Boru bağlantı parçaları, sıhhi tesisat ve inşaat projelerinde boruları birbirine bağlamak için kullanılan temel bileşenlerdir. Bu bağlantı parçalarını oluşturmak için pirinç, demir, paslanmaz çelik, PVC ve CPVC gibi çok çeşitli malzemeler kullanılabilir. İster profesyonel bir tesisatçı olun ister kendin yap ev sahibi olun, projeniz için en uygun tipi seçebilmeniz için mevcut farklı boru bağlantı parçası türlerini anlamak önemlidir.

Boru bağlantı parçaları, herhangi bir sıhhi tesisat sisteminin temel bileşenleridir. Çok çeşitli uygulamaların ele alınabilmesi için boruların bağlanmasına, yönlendirilmesine ve boyut ve şeklinin değiştirilmesine olanak tanırlar. Bu bileşenler genellikle bir sıhhi tesisat sisteminin kolay kurulumuna veya bakımına izin verir.

Bugün piyasada farklı amaçlara hizmet eden çok sayıda boru bağlantı parçaları bulunmaktadır. Yaygın olarak kullanılan malzemeler arasında pirinç, bakır, demir ve plastik bulunur. Her türün kendine göre avantajları vardır: pirinç, dayanıklılığıyla bilinir; bakır korozyona dayanıklıdır; demir güçlü ama sünektir; ve PVC (polivinil klorür) hafif, dayanıklı ve kurulumu kolaydır. Farklı tipteki bağlantı parçaları aynı zamanda diş açma modellerine, uç bağlantılarına ve basınç değerlerine göre değişir; bunların tümü, kişinin ihtiyaçlarına en uygun bağlantı parçasına karar verirken dikkate alınması gereken tüm faktörlerdir.

En yaygın dört boru bağlantı parçası türü kaplinler, dirsekler, te’ler ve kapaklardır. Kaplinler iki parça düz boruyu birbirine bağlarken, dirsekler bir boru sistemi içinde dönüşler yapmak için kullanılır. T’ler, tek bir hattın iki farklı yöne dallanmasına izin verirken, kapaklar bir hattı daha fazla kullanım veya kirlenmeye karşı kapatmak için tasarlanmıştır.