Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Bölge müdürlerine projelerin akıbetini sordu

CHP İl Genel Meclisi

CHP İl Genel Meclisi Grup Başkan Vekili Mehmet Yılmaz, İGM’nin Mart ayı 4. birleşiminde gündeme getirdikleri konular hakkında yaptığı açıklamada; “DSİ Trabzon 22. Bölge yetkilisine yönelttiğimiz soruda, bölgede Trabzon Atasu ve Gümüşhane Bahçecik Barajları sadece içme suyu barajı olarak DSİ tarafından yaptırılmışken, prestijli içme suyu projesi olarak lanse edilen Giresun İkisu Barajı neden “HES Tesisi ve İçmesuyu Projesi” olarak planlanmıştır? İkisu’da asıl yapılmak istenen HES iptal edildikten sonra maalesef Dereli-Duroğlu-Keşap-Giresun Merkez ve Bulancak ilçelerimizin 50 yıllık su ihtiyacını karşılayacak bu proje artık bizim için gezen proje olarak tanımlanmaktadır.

Çünkü İkisu olmadı. Batlama İnişdibi olmadı. Ezeltere Bulancak O da olmadı, dön başa yeniden İkisu Dereli. İşte bir HES sevdasına heba edilen Giresun’un içme suyu geleceği ve onlarca yılı dedik. İçme suyu barajı işinde en son durumumuzu, yine daha önce gündeme taşıdığımız, hatalı yapımdan dolayı, Alucra ve Çamoluk ilçelerimizdeki su tutmayan DSİ sulama barajlarının ne olacağını merak ettiğimizi ifade ettik. Aldığımız yanıtlar tam olarak tatmin etmese de, ayrıntılı bilgi için bizi Trabzon DSİ 22. Bölgeye davet eden DSİ Bölge Müdür Yardımcısı Sayın Deniz Kenanoğlu’na teşekkür ederiz” dedi.

“TİREBOLU-TORUL KARAYOLU İYİLEŞTİRME PROJESİ’NİN NE OLDUĞUNU SORDUK”
Yılmaz, açıklamasının devamında; “Karayolları Trabzon 10. Bölge yetkilisine, rafa kaldırılan Tirebolu-Torul Karayolu İyileştirme Projesi’nin ne olduğunu sorduk. Yaklaşık 5 yıl önce proje çizim ihalesi gerçekleştirilen ve yıllardır Sosyal Medya da (Youtube) kemençe eşliğinde yayınlanan ve izlerken Giresunluları efkarlandıran bu tarihi İran yolumuzun yapım ihalesi bugüne kadar neden gerçekleştirilmedi dedik.

Yine bizim İl Genel Meclisinde işleme alınmayan bir önerge ile tehlikesine dikkat çektiğimiz menfezin tam da olduğu yerde, Ağustos ayındaki selde 5 askerimiz ve 1 kepçe operatörümüzü kaybettikten sonra yapılan köprünün açılışını Ulaştırma Bakanının yaptığını, oysaki biz Sayın Bakanı, 92 m. 60 cm bir köprü için değil, asıl 86 km’lik Torul’a kadar olan iyileştirme projesinin 1. etabının başlangıç töreni için beklediğimizi ifade ettik. Aldığımız cevap projenin rafta olmadığı şeklinde oldu. Bizde bu kaçamak cevaptan sonra, Giresun’un ulaşım stratejisinin olmazsa olmaz projelerinden biri olarak sürekli gündemde tutmaya çalıştığımız, bu iktidarın 19 yıldır yapamadığı Torul-Tirebolu arasındaki hem karayolu iyileştirmesi hem de Erzincan-Gümüşhane-Tirebolu Demiryolu projelerini ilk seçimden sonra CHP önderliğinde kurulacak yeni Millet İttifakı iktidarı gerçekleştirilecektir dedik” ifadelerini kullandı.