Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

“BİZ EVET DİYORUZ”

AK Parti Giresun Milletvekili

AK Parti Giresun Milletvekili Sabri Öztürk, 16 Nisan’da anayasa değişikliği için yapılacak olan referandumda evet diyeceklerini açıkladı. Öztürk, yaptığı değerlendirmede “CHP tüm yapılan yollara, köprülere, havalimanlarına, Cumhurbaşkanının halk tarafından seçilmesine nasıl hayır dediyse şimdi de Milletin doğrudan Hükümetini seçeceği Cumhurbaşkanlığı sistemine de hayır diyor. Sadece CHP değil, Türkiye’nin gelişmesini istemeyen batılı küresel güçler, terörle daha etkin mücadele edilmesini istemeyen PKK ve FETÖ de hayır diyor. Türkiye’nin daha istikrarlı, daha gelişmiş bir ülke olması için biz Cumhurbaşkanlığı Sistemini getiren Anayasa referandumuna EVET diyoruz” dedi.

AK Parti Milletvekili Öztürk açıklamasında özetle şu görüşlere yer verdi: “Türkiye 16 Nisan tarihinde yapılacak Anayasa referandumuna emin adımlarla yürüyor. Bu referandum, sadece Anayasanın belli maddelerini değiştiren bir oylama değildir.
Bu referandum, Millet iktidarını daha da güçlendirecek, vesayete son verecek Türk siyaset tarihinin önemli bir dönüm noktası olacaktır.

İşte 16 Nisanda yapılacak referandum, 367 krizini çıkaran CHP ve yandaşlarına karşı Milletin iktidarının tahkim edilmesidir. O gün CHP Cumhurbaşkanın halk tarafından seçilmesine neden karşı çıkıyorsa bugün de aynı nedenle karşı çıkmaktadır. Halen yürürlükte bulunan Parlamenter Sistem, daima istikrarsızlık getirmiş, ülkemizi koalisyonlara mahkum etmiştir. 1950’den bu güne kadar 66 yılda 47 Hükümet kurulmuştur. Neredeyse her 1,5 yılda bir hükümet. Sık sık hükümet kurulması, koalisyonlar ülkenin gelişmesine engel olmuştur. Parlamenter sistemde % 20 oy alan bile hükümeti kurmuş, ama kalıcı olamamıştır. Sadece ülkemizde karizmatik liderlerin geldiği dönemlerde (Menderes, Özal, Erdoğan gibi) istikrar olmuş ve ülkemiz kalkınmıştır. Şu anda da AK Partinin 15 yıllık başarılı iktidarı, istikrarı sistemin başarısı değil, tamamen Sayın Cumhurbaşkanımızın karizmatik, başarılı liderliği ile milletimizi ortak paydada buluşturmasıdır. Oysa Cumhurbaşkanlığı sisteminde, Hükümeti kuracak kişinin %50 oy alması gerekmektedir. Yani yeni anayasa ile gelecek sistem, her seçimde mutlaka halkın en az yarısının desteğini alan güçlü bir Hükümet kurmakta, koalisyonlar devri kapanmaktadır.

Anayasa değişikliğinde,  “Mahkemelerin tarafsızlığı”, Türkiye’nin artan nüfusuna göre “Vekil sayısının 600’e çıkması”, gençlerimize daha çok değer vermek için “seçilme yaşının 18’e düşürülmesi”,  Meclisin asli görevini yapması için kanun tekliflerini sadece milletvekillerinin verebilmesi, Yürütmedeki çift başlılığın kaldırılarak Başbakana ait yetkilerin cumhurbaşkanına devredilmesi, Cumhurbaşkanını halkın doğrudan seçmesi, Meclisin Cumhurbaşkanının suç işlemesi halinde yargılanmasına karar verebilmesi, artık sembolik temsili özelliğinden sıyrılıp Başbakanın da yetkileriyle donatılmış cumhurbaşkanının siyasi partiye üye olabilmesi, Meclisin ve Cumhurbaşkanın bir siyasi tıkanıklık halinde karşılıklı eş zamanlı olarak birbirlerini seçime götürebilmesi, HSYK’nın 7 üyesini milletin temsilcisi Meclisin seçmesi” yer alıyor. Tüm bu maddeler, milletimizin yetkisinin daha da arttığı,  2007 yılında Cumhurbaşkanının halk tarafından seçilmesine karar verilen sürecin tamamlanmasıdır. Biz daima Milletimizin iradesine saygı duyuyor, milletimizin ferasetine güveniyoruz. 16 Nisanda da Milletimizin EVET diyeceğine inanıyoruz.”