Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

BİRLİKTE BAŞARACAĞIZ

Giresun Valisi Enver Ünlü,

Giresun Valisi Enver Ünlü, Giresun İl Salgın Denetim Merkezi (İSDEM) “Dinamik Denetim Süreci” ekipleri ile birlikte Giresun İl Merkezinde gerçekleştirilen denetimlere katıldı.

Sağlık Bakanlığı ve Koronavirüs Bilim Kurulunun tavsiyeleri göz önünde bulundurularak, Cumhurbaşkanlığı Kabinesinde alınan kararlar ve bu kararların uygulanmasına yönelik olarak İçişleri Bakanlığımızın 3 Mart 2021 tarihli “Dinamik Denetim Süreci” Genelgeleri doğrultusunda ülke genelinde denetimler gerçekleştirildi.

İL MERKEZİNDE 27 EKİP DENETİME KATILDI

Vali Enver Ünlü’nün de katılımıyla, 4 Mart Perşembe günü Giresun İl Merkezinde başlarında kurum amirlerinin bulunduğu 4’er kişiden oluşan 27 ekip gün boyunca Valiliğimiz tarafından kendileri için belirlenen alanlarda bilgilendirici ve bilinçlendirici denetim faaliyetlerinde bulunurlarken, 15 ilçemizde de ilçe kaymakamlarımızın koordinasyonunda oluşturulan denetim ekipleri tarafından uygulamalar yapıldı.

MASKE, MESAFE, TEMİZLİK TEMEL PRENSİPLERİ HATIRLATILDI

Kontrollü normalleşme döneminde Giresun’un “Çok Yüksek Riskli” en üst iller arasında yer alması nedeniyle, bu süreçte kurallara uymanın her zamankinden daha önemli olduğu yapılan denetimlerde vatandaşlara bir kez daha hatırlatılarak; maske, mesafe, temizlik temel prensipleri başta olmak üzere kurallara uymaları konusunda uyarılar yapıldı.

DENETİMLER 7/24 ESASINA GÖRE SÜREKLİLİK TAŞIYACAK

Bu kapsamda dinamik denetim faaliyetlerinin 7/24 esasına göre süreklilik taşıyacak şeklinde uygulanması ve 4 Mart 2021 tarihinden sonra da salgınla mücadelede alınan tedbirlerin denetlenmesine yönelik çalışmalarda denetimin sürekliliği, planlı icrası ve konu/faaliyet bazlı gerçekleştirilmesi ilkelerine uygun olarak hareket edilecek.

KAMERA KAYITLARINA GÖRE DE İŞLEM TESİS EDİLEBİLİNECEK

Alanda bizzat gerçekleştirilen “Dinamik Denetim” faaliyetlerinde kent güvenlik yönetim sistemleri ve kameralardan elde edilen görüntü kayıtlarından da azami şekilde istifade edilecek, kamera kayıtları incelenerek tedbirlere aykırı uygulamaların görüntülerden tespit edilmesi durumunda da yaptırım uygulanabilecek.

HAYAT EVE SIĞAR (HES) UYGULAMASI ÜZERİNDEN İHBAR YAPILABİLİNECEK

Dinamik denetim faaliyetlerine vatandaşlarımızın etkin katımının sağlanması amacıyla Sağlık Bakanlığı Hayat Eve Sığar (HES) uygulamasındaki ihbar hattı da aktif olarak kullanılarak, vatandaşlarımızın ihbarları üzerine yapılan denetim sayılarının toplam denetimler içindeki payının artırılması sağlanacak. HES uygulaması ile İSDEM yazılımı entegrasyonu sayesinde anlık olarak denetim ekiplerine ulaşan ihbarların yerinde kontrolüde yapılabilecek.