Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

BİK Şubesi Giresun’a açılsın

Giresun’un basınının 1 Ekim

Giresun’un basınının 1 Ekim itibariyle Ordu’ya bağlanması yerel gazeteleri zorda bıraktı. Yaşanan sorunun ortadan kaldırılması için gazete yetkilileri tarafından çalışma başlatıldı.

SORUNLAR VE ÇÖZÜM ÖNERİLERİ GÖRÜŞÜLDÜ

1 Ekim 2020 tarihi itibariyle Giresun’da yayınlanan bütün yerel gazetelerin Ordu Basın İlan Kurumu Şubesine bağlanması beraberinde birçok sorunu da getirdi. Yaşanan sorunların çözüm yollarını görüşmek üzere Basın İlan Kurumu Ordu Şubesi Müdürü Engin Kaşdaş, dün Giresun’a geldi. Giresun’da yayınlanan resmi ilan yayınlama hakkına sahip gazete temsilcileriyle Giresun Ticaret ve Sanayi Odası toplantı salonunda düzenlenen toplantıda bir araya gelen Müdür Kaşdaş, yaşanan süreçle ilgili detaylı bilgiler verdi. Sorunları mesleki, teknik ve ekonomik olmak üzere üç ana başlık altında ele alan Kaşdaş, bu problemlerin de el birliğiyle zaman içerisinde aşılabileceği yönünde bilgilendirmelerde bulundu.

GAZETE YETKİLİLERİ GİRESUN’A ŞUBE İSTEDİLER

Gazete temsilcileri ise öncelikle Giresun’daki basın yayın organlarının Ordu’ya bağlanmasını doğru bulmadıklarına dikkati çekerek, Giresun’a Basın İlan Kurumu Şubesi açılması yönünde talepte bulundular. Gazete yetkilileri konuyu Giresun milletvekillerine ve belediye başkanına da ilettiklerini ifade ederek, bu konuda gerekli adımların atılmasını beklediklerini kaydettiler. Bu kararın genel kurulla alındığı bilgisini paylaşan Kaşdaş, gazete temsilcilerinin talebinin Basın İlan Kurumu tarafından alındığını ve konunun büyük olasılıkla bir sonraki genel kurulda değerlendirileceğini ifade etti. Kaşdaş toplantının ardından Giresun’da merkezde yayınlanan gazeteleri tek tek ziyaret ettikten sonra Giresun’dan ayrıldı.