Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Bez Çanta Baskı Nasıl Yapılır?

Çantanın kadınlar için ne

Çantanın kadınlar için ne kadar önemli bir aksesuar olduğunu bilmeyen yok! Piyasada farklı ihtiyaçlara ve bütçelere hitap eden çok sayıda çanta seçeneği bulunuyor. Kadınlar; biraz araştırma yaptıkları takdirde tam olarak kendilerine uygun bir çanta bulabilirler. Şık olmak için illaki pahalı bir çanta kullanmaya gerek yok! Bez çanta da şıklığı ve sempatikliği ile iyi bir tercih olabilir. Birçok kişi; bez çanta baskı tercih ediyor.

Bez Çantanın Avantajları Nelerdir?

Bez çanta; günlük hayatta kullanmak adına pratik ve ekonomik bir çanta arayanlar için kesinlikle en iyi seçenektir. Bez çanta baskı sırasında tahmin edebileceğiniz üzere farklı tekniklerden ve yöntemlerden yararlanılır. Bu sayede, her talebe ve bütçeye uygun bez çantalar oluşturulur. Bez çanta; plastik kullanımını azaltması, modern ve rahat bir seçenek oluşu, kullanışlı ve uzun ömürlü oluşu, farklı renk ve modellere sahip olması ve daha birçok detaydan dolayı sıklıkla tercih edilir.

Bez Çanta Baskı Teknikleri Nelerdir?

Takdir edersiniz ki, matbaa ve baskı sektöründe çok sayıda baskı türüne yer verilir. Baskı türlerinin her birisi; farklı ürünler için avantajlar ve kullanım kolaylığı sağlar. Bez çanta baskı sırasında aşağıdaki tekniklerden yararlanılır:

  • Transfer baskı: Sıcak ve kuru baskı olmasından mütevellit çok sayıda bez çanta baskı siparişlerinde kullanılır. Adından da tahmin edilebileceği üzere transfer kağıdına aktarılan görselin, desenin veya yazının ısı aracılığıyla belirlenen malzemenin üzerine aktarılmasıdır. Transfer baskı; kısa sürede çok sayıda bez çanta baskıya ihtiyaç olduğu hallerde işe yarar. Zamandan tasarruf edilmesini mümkün kılar. Markalar; hedef kitlelerine ulaşmak adına promosyon amacıyla bez çanta üretirler. Söz konusu bez çantaların üretilmesi sırasında sıklıkla transfer baskıdan yararlanılır.
  • Serigrafi baskı: Birden çok yüzeyin üzerine rahatlıkla uygulanabilmesinden dolayı tercih edilir. Bilhassa matbaada baskı yapmanın imkansız olduğu seramik, deri ve cam gibi yüzeylerde serigrafi baskı yönteminden yararlanılır. Tek bir kalıp ile çok sayıda bez çanta baskı yapılabilmesinden dolayı tercih edilir. Maliyeti de oldukça uygundur.
  • Dijital baskı: Günümüz teknolojisini ifade eden bir baskı tekniğidir. Bilgisayar ortamında hazırlanmış tasarımların ya da görsellerin el değmeden basılması olarak tanımlanabilir. Hızlı ve pratik oluşuyla dikkat çeker. Diğer seçeneklerden farklı olarak baskı kalıplarına ve hazırlıklara gerek olmaz. Ayrıca, bilgisayar ortamındaki tasarımlarda değişiklik yapılabilmesi de ciddi bir avantajdır.

Bez Çanta Baskı Süreci Nasıl İşler?

Bez çanta baskı seçeneklerinin her birisinde farklı bir sürece rastlanır. Örneğin, dijital baskı süreci şu şekilde işler:

  • Her şeyden önce, dijital ortamda isteğe bağlı bir tasarım oluşturulur.
  • Ardından, bez çanta kumaşı ivedilikle makineye yerleştirilir.
  • Makinenin silindirleri; kumaş üzerinde hareket ederek istenilen tasarımı kumaşa işlemeye başlar.

Son olarak, kurutma işlemi yapılır. Bez çanta hazır hale gelir.