Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

BEKTAŞOĞLU’DAN STK’LARA ‘HAYIR’ ÇAĞRISI

CHP Giresun Milletvekili Bülent

CHP Giresun Milletvekili Bülent Bektaşoğlu, STK’lara gönderdiği mektupta, “Atatürk’ün saraydan alıp millete verdiği yönetme yetkisini tekrar saraya vermemeliyiz, tek adam Cumhuriyeti’ne hayır demeliyiz” dedi.

CHP Giresun Milletvekili Bülent Bektaşoğlu, Giresun’da faaliyet gösteren sendika, vakıf, dernek, oda ve bütün demokratik kitle örgütlerinin yöneticilerine mektup göndererek, Anayasa referandumunun Türkiye için ne anlama geldiğini anlattı ve destek istedi.

 “HALKIN İRADESİNİN YANSIYACAĞI SON SEÇİM”   

“Size bu mektubu çok önemli bir sürecin başlangıcında, bir sonun arifesinde yazıyorum” diye mektubuna başlayan Bektaşoğlu, 16 Nisan’da şimdiye kadarkilerden farklı olarak sandık başına gidileceğini belirterek Türkiye’nin gelecekteki yönetim şeklinin nasıl olacağına karar verileceğini söyledi. Bülent Bektaşoğlu, ”oylarımız bir partinin başarısı ya da başarısızlığı sonucunu doğurmayacaktır belki. Ama bu seçim doğuracağı sonuçlar açısından normal seçimlerden daha önemlidir. Çünkü bu seçim; Anayasa değişikliğinin kabul edilmesi halinde Cumhuriyet rejimi altında Türk halkının iradesinin yansıyacağı son seçim olacaktır. Bundan sonrası ise tufandır” ifadesini kullandı.

CHP Milletvekili mektubunu şu cümlelerle sürdürdü: “Osman Ağa, Hüseyin Avni Alparslan ve Giresun gönüllü alaylarının, Anadolu halkının, Atatürk önderliğinde Kurtuluş Savaşı’nda kan ve can vererek kurdukları ulus devletimiz bölünüp parçalanacak, Türkiye Cumhuriyeti rejimi değişecek, onun yerine örneklerini Ortadoğu’da, Afrika’da gördüğümüz sadece adı cumhuriyet olan sultanlık, krallık benzeri bir yönetim şekli gelecektir.  Bir kişi bütün yasaları uygulayacak, yetkileri, sorumlulukları ve güçleri tek başına denetimsiz, kuralsız ve sınırsız bir şekilde kullanacak, bunu yaparken de yargıya karşı sorumlu olmayacaktır.  O kişi bütün kamu yöneticilerini, vali, kaymakam, rektörleri, yargı mensuplarını belediye başkanlarını, hatta STK’ları bile atama, görevden alma, kapatma yetkisine kavuşacaktır.

Her istediğini yapan bir kişinin yönettiği Türkiye’yi istememeliyiz. Atatürk ve arkadaşlarının saraydan alıp Türkiye halkına verdiği hakları ve özgürlükleri tekrar saraya vermemeliyiz. Tek adam Cumhuriyetine HAYIR demeliyiz. Halk olma özelliğini yitirerek yeniden saray tarafından yönetilen, vatandaşlık, yurttaşlık hakkı elinden alınmış kalabalık olmaya HAYIR demeliyiz.

STK’LARA CUMHURİYETE VE DEMOKRASİYE SAHİP ÇIKIN MEKTUBU

Bektaşoğlu mektubunu şu çağrıyla bitirdi: “Hiçbir kişi ve kuruluşa sorulmadan, tartışılıp konuşulmadan, üzerinde toplumsal mutabakat sağlanmadan, kapalı kapılar ardında, kim ya da kimlerce hazırlandığı belli olmadan, alelacele, oldubittiye getirilerek sadece bir kişi için hazırlanan bu anayasa değişikliğinin kimseye yararı olmayacaktır.

Tersine eğer ‘Evet’ denirse, terör başta olmak üzere diğer sorunlar daha da derinleşecek, ülkemiz sonu belirsiz bir maceraya sürüklenecektir. Dolayısıyla sizi ve yönetim kurulunuzu bu süreçte; can ve mal güvenliğimizin, ailemizin, geleceğimizin teminatı olan cumhuriyet ve demokrasiye, hukuka dayalı laik, demokratik parlamenter sisteme sahip çıkmaya, üyelerinizi ve halkımızı aydınlatmaya, bu amaçla ya yönetiminiz içinde veya ilimizde ve ilçelerimizde kurulacak olan partiler üstü komisyonlarda temsilcilerinizle görev almaya çağırıyorum.”
CHP Milletvekili Bektaşoğlu, aynı mektubu Türkiye ve yurtdışındaki Giresunlu STK başkanlarına da gönderdi.