Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Bektaşoğlu: “Giresun’da engelliler için yaşam zor”

CHP Giresun Milletvekili Bülent

CHP Giresun Milletvekili Bülent Bektaşoğlu, “Engellileriyle mutlu, engellilerinin mutlu olduğu bir Türkiye’de yaşamak istiyoruz. Bunun için sadece sözler söylemek yetmez. Engellilerin engel özelliğine göre yaşadıkları farklı sorunların, devlet, yerel yönetimler ve herkesin ortak duyarlılığı ile çözülmesi gerekiyor. Bunun için planlı, projeli, politikalı seferberlik benzeri, bir mücadele yürütmeliyiz. Özellikle, bu yurttaşlarımızın Bedelsiz eğitim, sağlık, spor, çalışma hakkı gibi Birleşmiş Milletler Engelliler Hakkı Sözleşmesi’nin devlete yüklediği sorumlulukların tümü yerine getirilmelidir” dedi.
3 Aralın Dünya Engelliler Günü nedeniyle yazılı bir açıklama yapan Bektaşoğlu, nüfusa oranla en fazla engellinin Giresun’da yaşadığını hatırlatarak, “Engellilerin en çok sorunu olan il de Giresun” dedi“

“BİR ENGELLİLER BAKANLIĞI KURULMALI”

Bektaşoğlu açıklamasında şu görüşleri savundu: Engelli sayısı 5 milyonu bulan bir ülkede hala bir Engelliler Bakanlığı’nın olmamasını kabul etmek mümkün değildir.
Türkiye’de resmi kayıtlara göre engelli sayısının nüfusa oranı en yüksek il Giresun. Nüfusumuzun yüzde 13,5 engelli.
Dolayısıyla engelli kardeşlerimizin en fazla sorun yaşadığı kentlerin de başında geliyoruz. Ancak buna rağmen ilimizin engellileri için iktidar milletvekillerinin bir çalışması olmamış. Genel bütçe imkanlarıyla veya ilgili bakanlıklarca hazırlanmış ve uygulanmış ilimize özel bir proje yok.
Giresun’da yaşayan engelli kardeşlerimizin, yukarıda belirttiklerimden farklı olarak, özellikle toplumsal yaşamın bütün alanlarına ulaşmalarının önünde pek çok engeller de var. Eğitim, sağlık, valilik, kaymakamlıklar, belediyeler gibi kamu kurumlarının bile ulaşılabilirliği henüz tam olarak sağlanmış değil.
Kendi olanaklarıyla bir yerden bir yere, örneğin; kavşakları geçerek, sahil yolunu aşarak deniz kenarına veya yolun öbür tarafındaki kaldırımlara ulaşmakta güçlük çekiyorlar.
Engellilerimiz araçlarıyla ucube gibi her tarafa dikilen demir yığınlarıyla yapılan üst geçitlerin uzun yollarını kat ederek karşıya geçmek zorunda kalıyorlar.
Üst geçitlerinde asansör olmayan tek kentiz.
Özellikle bazı belediyeler, engellilere ulaşım hizmetlerini ücretsiz olarak vermekten kaçınıyorlar. Yasaları çiğniyorlar.
3 Aralık Dünya Engelliler Günü nedeniyle, bu sorunları bir kez daha hatırlatırken,  bütün engelli kardeşlerimizi sevgi ve saygı duygularımla kutluyor, hayat mücadelesinde başarılar, sağlık ve mutluluklar diliyorum.”