Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Bektaşoğlu, Giresun’a adli tıp istedi

Bu haberin fotoğrafı yok

CHP Milletvekili Bülent Bektaşoğlu, Trabzon Adli tıp Kurumunun ihtiyaca cevap veremediğini belirterek Adalet Bakanı Bekir Bozdağ’dan Giresun’a Adli Tıp kurulmasını istedi.

Cumhuriyet Halk Partisi Giresun Milletvekili Bülent Bektaşoğlu, Giresun’a Adli Tıp kurulmasını istedi. Adalet Bakanı Bekir Bozdağ’a bunun gerekçelerini anlatan Bektaşoğlu, ilimizin bu kurum için gerekli alt yapıya sahip olduğunu belirtti.
“YENİ ADLİYE SARAYINA PROJELENDİRİLSİN”
Sorumluluk alanında Karadeniz’deki 14 olan ve Trabzon Adli Tıp Kurumu Gurup Başkanlığı’nın iş yoğunluğu ve personel eksikliği nedeniyle hizmet vermekte yetersiz olduğunu belirten Bektaşoğlu, “Adalet Bakanlığı’nın bölgemiz için yeni bir yapılanmaya gitmesi gerekir. Yeni bir birim oluşursa bunun için en uygun il de Giresun’dur” dedi. CHP milletvekili, kapalı cezaevinin taşınacağını buraya adliye sarayı yapılırken adli tıpın da projeye katılabileceğini söyledi ve bunun için iktidar partisi milletvekillerini STK’ları ve ilgili kuruluşları talepte bulunmaya çağırdı.
“CENAZELER GEÇ TESLİM EDİLİYOR, RAPORLAR GECİKİYOR, YARGI KARARLARI UZUYOR”
Bülent Bektaşoğlu bununla ilgili olarak TBM Başkanlığı’na Adalet Bakanı Bekir Bozdağ’ın yanıtlaması istemiyle bir de soru önergesi verdi Bektaşoğlu, önergesinin gerekçesinde “Cumhuriyet Savcılığının soruşturması kapsamındaki adli vakıalarda hayatını kaybeden yurttaşlarımızın cenazeleri,  Trabzon Adli Tıp Kurumu gurup başkanlığına gönderilmekte, otopsi raporuna esas muayene yapıldıktan sonra da cenaze yakınlarına teslim edilmektedir.  Buda uzun zaman almaktadır, Giresun’a adli tıp kurmayı düşünüyor musunuz” dedi.