Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Bektaşoğlu: “Giresun esnafı kan ağlıyor”

Bu haberin fotoğrafı yok

CHP Giresun Milletvekili Adayı Bülent Bektaşoğlu, İstanbul Feshane’de Giresun Günlerine katıldıktan sonra hız kesmeden çalışmalarını il merkezinde sürdürdü. Partililerle birlikte Cemal Gürsel Caddesi’nde esnafları ziyarete eden CHP Giresun Milletvekili Adayı Bülent Bektaşoğlu, yaptığı değerlendirmede, esnafların halini ‘içler acısı’ olarak nitelendirdi.  Şimdiye kadar il genelinde yaptığı ziyaretlerde AKP’nin en çok mağdur ettiği kesimin esnaf kesimi olduğunu belirten Bektaşoğlu, şunları söyledi: “Esnafımızın hali gerçekten içler acısı. Tabiri caizse kan ağlıyorlar.  Siftah etmeden dükkânlarını kapatmaları bir yana vergi, sigorta, icra, kredi kıskacındalar.
Sadece geçen yıl Giresun’da 676 işyeri kapanmış. 15 yıl da bu sayı 10 binleri buluyor. Mevcut kredilerin ve faizlerin yüksek tutması nedeniyle her üç esnaftan birisi icralık hale gelmiş. Yazık değil mi? 1 aydır alanda seçim çalışması yapıyoruz. Bugüne kadar halinden memnun olan bir tane esnafa rastlamadım.”
Bektaşoğlu Yaşanacak Türkiye projesinde, halka, emekliye, çalışana sağlanacak ek ekonomik-sosyal imkanlarla piyasanın hareketleneceğini, ayrıca esnafları koruyacak pek çok uygulamanın hayata geçirileceğini anlatarak, şöyle konuştu: “CHP iktidarı esnafların da iktidarı olacaktır. Esnaf Bakanlığı kurulacak Kira, araç gideri gibi işyeri masrafları vergiden düşürülecek. AVM ve hipermarketlere karşı, küçük esnaf korunacak. Esnafa, ödediği vergi ve prim miktarı kadar sıfır faizli kredi kullandırılacak. Prim borcu olan esnaf da sağlık hizmetlerinden yararlanacak. Esnaf diğer çalışanlarla aynı sürede emekli olabilecek ve aynı haklardan yararlanacak. Esnafa stratejik destek sağlanacak, “Bülent Bektaşoğlu, Giresun esnaflarından destek isteyerek, ”Onları 35 yıldır bu şehirde ticari hayatın içinde olan birisi olarak ben anlıyorum. Hepsinin oylarına talibim. TBMM’de onların sözcüsü ve temsilcisi olacağım”  dedi.