Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Bektaşoğlu: “Fındığın yeni Zapzu’su Ferrero mu?”

Bu haberin fotoğrafı yok

CHP Giresun Milletvekili Bülent Bektaşoğlu, TBMM’de yaptığı konuşmada, hükümete sorular yönelterek ”Hani fındığa müdahale edecektiniz. o malum firma elinizi kolunuzu mu bağladı” dedi.

CHP Giresun Milletvekili Bülent Bektaşoğlu, TBMM’de konuşmada, fındık fiyatlarındaki düşüşe bir kez daha dikkat çekerek, hükümeti göreve çağırdı. Fındık fiyatlarının maniplasyonla düşürüldüğü iddiasını tekrarlayan Bektaşoğlu, Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Faruk Çelik ve Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş’un fiyatlara müdahale için TMO veya FKB’yi devreye sokacaklar şeklindeki açıklamalarını hatırlatarak, “elinizi kolunuzu ne bağladı” diye sordu.
“SEZON BAŞINDAN BU YANA MANİPLASYONLA FINDIĞIN FİYATI 6 LİRA BİRDEN DÜŞTÜ”
Bektaşoğlu, TBMM’deki konuşmasında şunları söyledi: “Karadeniz’i yakından ilgilendiren bir konuyu dile getirmek istiyorum. Tatil süresince seçim bölgem, fındığın başkenti Giresun’daydım. Giresun, tabiri caizse kan ağlıyor çünkü tek geçim kaynakları fındık ve fındık fiyatları maalesef yerlerde sürünüyor. Sadece Giresun değil, Karadeniz’in illeri âdeta felaketi yaşıyor.
Üreticiler, fındık ticareti yapanlar, fındık geliriyle iş yapan esnaflar mağdur durumda. Defalarca dile getirmemize rağmen, soru önergesi vermemize rağmen, Başbakanı, ilgili bakanları göreve çağırmamıza rağmen, maalesef bir ses seda çıkmadı.  Buradan bir kere daha seslenmek istiyorum: Hani, TMO’yu veya FİSKOBİRLİK’i devreye sokacaktınız? Ne oldu? Sezon başından bu yana manipülasyonlarla fındık fiyatı 6 lira birden düştü.” Fiyat düşüşünden yabancı firmayı sorumlu tutan Bülent Bektaşoğlu, TBMM’deki konuşmasında “O malum yabancı firma elinizi kolunuzu mu bağladı? Fındığın yeni Zapsu’su Ferraro mu? Hükûmet bu duruma daha ne kadar seyirci kalacak? Bu ülkenin millî ürünü olan fındığa ne zaman sahip çıkacaksınız? Bıçak kemiğe dayandı, haberiniz olsun” ifadesini kulandı.  CHP Giresun Milletvekili Bülent Bektaşoğlu yaptığı açıklamada sise daha önce Türkiye’deki fındığın %60’ını ihracat yoluyla satın alan Ferrero firmasının ülkemizde fabrika kurarak kendi ihtiyacı olan fındığı aldığını belirleterek, “Bu tekelleşmeye AKP hükümeti göz yumdu, çanak tuttu. Şimdi de serbest piyasa fiyatları bu firma tarafından belirleniyor” iddialarını tekrarladı.