Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

BEKTAŞOĞLU: “ESNAF KALMADI”

CHP Milletvekili Bektaşoğlu, Giresun’daki

CHP Milletvekili Bektaşoğlu, Giresun’daki esnafların durumunu örnek gösterdi ve borçlu, “dardaki esnafa” af veya ödeme kolaylığı istedi.

CHP Giresun Milletvekili Bülent Bektaşoğlu, TBMM’nin önceki gün gerçekleşen oturumunda yaptığı konuşmada, vergi, sigorta, banka borcu olan ve icra takibine uğramış esnaflar için ‘af veya ödeme kolaylığı getiren uzlaşmaya dayalı yasal düzenleme’ yapılmasını istedi.

Bektaşoğlu, “Çıkarılan yasalarla, yönetmelik değişiklikleriyle KOBİ türü esnaflara vergi, sigorta indirimi muafiyeti, hazine arazilerinin bedelsiz tahsisi, uzun vadeli geri ödemeler, faizsiz kredili imkânlar sağlanıyor. Ancak, bu düzenlemenin ilgili maddelerinde mutlaka “borçsuz”, “vergisini, sigorta primini düzenli ödeyen”, “icra takibine uğramamış” gibi cümlelerle bambaşka bir esnaf tanımlanıyor. Getirilen imkânlar ve kolaylıklardan ancak işleri tıkırında giden esnafların yararlanacağı şart koşuluyor” dedi ve bu konudaki politikaları eleştirdi.

Giresun’daki esnafların durumunu da dile getiren CHP Milletvekili Bektaşoğlu, şunları söyledi: “Türkiye’nin diğer illerinde var mı bilemem ama kendi memleketim olan Giresun’da bu tanıma uyan tek bir esnaf bile olduğunu zannetmiyorum. Uyguladığınız ekonomi programlarında özellikle Türk parasının dolar, Avro karşısında yüzde 15’lere varan değer kaybından en çok da esnaf kesimi mağdur edildi, “esnaf” diye bir kesim kalmadı. Sadece bir yılda 700 esnafın kepenk kapattığı Giresun’da, 33 bin icra dosyası, 7 bin dolayında da takibe hazır dosya var.”

Bektaşoğlu, “Sayın Maliye Bakanımıza soruyorum: Bu durumdaki esnaflar için en azından bir kereye mahsus af veya ödeme kolaylığına dayalı bir uzlaşma arayışı düşünceniz var mıdır? İnşallah vardır” ifadesini kullandı.