Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Bektaşoğlu Dereli Kültür Turizm Derneği’ni ziyaret etti

CHP Giresun Milletvekili Bülent

CHP Giresun Milletvekili Bülent Bektaşoğlu, Dereli Kültür Turizm ve Tanıtma Derneği’ni ziyaret ederek yönetici ve üyeleriyle bir araya geldi.

Dernek başkanı Ali Okusal’ın faaliyetler hakkında bilgi vermesinin ardından konuşan Bektaşoğlu, Dereli’nin turizm üzerinden kalkınması ve gelişmesi için özel projeler hazırlanması gerektiğini belirterek derneğin buna öncülük etmesini istedi. “Bu konuda üzerime düşeni yaptım ve yapmaya devam edeceğim” diyen Bektaşoğlu “İl merkezinde 20 bin dolayında bu ilçe doğumlu vatandaşlarımızın yaşadığı ifade ediliyor. Ben de bunlardan birisiyim. Doğum yerim ve öğrenimim bir bölümü bu ilçede geçti. İlçemizin sorunlarını yakından biliyor ve takip ediyorum. Dereli, genel ve yerel hizmetler yönünden en geri kalmış en çok sorunu olan yörelerimizden birisi. Ama bunu hak etmiyor. Sesinizi yükseltmeniz, bu duruma itiraz etmeniz gerekir. Biz siyasetçileri yönlendirmelisiniz” dedi.

CHP Milletvekili Bülent Bektaşoğlu konuşmasında şunları söyledi: “Dereli, İçanadolu, doğu ve güneydoğuyu, Şebinkarahisar üzerinden Karadeniz’e bağlayan güzergahta bulunuyor. Eğribel, sadece tünelle değil de, istediğimiz ve mücadelesini verdiğimiz gibi yüksek standartlı ticaret yolu olarak geçilirse, bu ilçemizin geleceği parlak. Ayrıca coğrafyası sınırları içinde Yavuzkemal, Bektaş ve Kümbet gibi turizm merkezi olan üç yaylayı barındırıyor. Dolayısıyla ilimizin önemli bir ilçesi. Turizmle ilgili hedeflerinin belirlenmesinde, turizm değerlerinin tanıtılmasında, korunmasında bir ürün haline dönüştürülerek ekonomiye kazandırılmasında bu ilçedeki STK’lar aktif rol oynamalı. Kuruluşunda yer aldığım bu derneğin böyle bir amacı oldu. İnşallah yeni seçilecek yönetim kurulu arkadaşlar da bunlara dönük çalışma yapacaklardır. Biz de onların yanında olacağız. Çalışmalarına destek vereceğiz”

Bektaşoğlu Aksu vadisinde yaşanan HES tahribatına da dikkat çekerek, TBMM’de yaptığı çalışmalar hakkında bilgi verdi. Dereli’nin Aksu deresine sahip çıkmasını isteyen CHP milletvekili “adım başı HES yapılıyor. Aksu’da su kalmadı. Bu su talan durdurulmazsa, o cennet cehenneme dönecek” diye konuştu.

Ziyarette, derneğin kurucularından ve eski yönetim kurulu üyelerinden Hasan Akar, Şaban Karakaya, Burak Bektaşoğlu, Bekir Bayram, Hamza Apaydın, Salih Önal gibi isimler de yer aldı.