Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Bayrak teslim töreni düzelendi

Çanakkale Şehitliğine götürülmek üzere

Çanakkale Şehitliğine götürülmek üzere “Anadolu Gönül Yolu – 81 Genç 81 Bayrak” adıyla düzenlenen etkinlik kapsamında, Gümüşhane’den getirilen Şanlı Türk Bayrağımızın teslim töreni, Vali  Enver Ünlü’nün de katılımıyla gerçekleştirildi.

18 Mart Çanakkale Zaferinin 106. Yıl dönümü ve Şehitler Günü münasebetiyle yurdun her köşesinden Çanakkale Savaşına katılan askerlerimizi, şehitlerimizi, gazilerimizi temsilen 81 İlimizden 81 Şanlı Türk Bayrağımızın Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığına bağlı kuruluşlarda kalan gençlerimiz aracılığıyla Çanakkale Şehitliğine götürülmesini kapsayan “Anadolu Gönül Yolu – 81 Genç 81 Bayrak” adıyla Giresun ilimizde 4 Mart Perşembe günü bir etkinlik düzenlendi.

Giresun Valiliğinde, Vali Enver Ünlü’ nün katılımıyla, pandemi kurallarına uygun olarak alınan tedbirler altında düzenlenen bayrak teslim töreninde Gümüşhane ilinden getirdiği Bayrağımızı teslim eden gencimiz; “Sevgili kardeşim, rengini atalarımızın kanlarından almış bu Şanlı Bayrak, ulusumuzun bağımsızlık sembolüdür. Temsil edildiği her yerde bu kahraman ulusun gurur kaynağı olmuştur. O’nu teslim aldığım andan bu ana kadar gururla taşıdım. Sizin de bu kutsal emaneti koruyup yücelteceğinize inanıyor, aldığım gibi öperek size teslim ediyorum” diyerek teslim etti.

Şanlı Bayrağı ilimizde teslim alan gencimiz ise; “Rengini Atalarımızın kanlarından almış bu Şanlı Bayrak, ulusumuzun bağımsızlık sembolü olduğunu biliyor ve onu teslim almaktan gurur duyuyorum. Bu andan itibaren, Teslim edeceğim ana kadar gururla taşıyacağıma; bu kutsal emaneti koruyup yücelteceğime ve benden sonraki kardeşlerime devredeceğime söz veriyorum” diyerek teslim aldı.

Düzenlenen etkinlikte Gümüşhane’den yola çıkan Şanlı Bayrağımız; Milli Mücadelenin destanlaşan kahramanlarından oluşan 42. ve 47. Gönüllü Alaylarının şehri Giresun İlinde düzenlenen bir törenle teslim alınarak, Ordu iline teslim edilmek üzere yola çıkartıldı.