Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Başsavcı Kaya’dan Giresun Basınına Övgü

Giresun Cumhuriyet Başsavcısı Ozan

Giresun Cumhuriyet Başsavcısı Ozan Kaya, Giresun basınının tarafsız, ilkeli ve masuniyet karinesine dikkat ederek yayın yaptığını açıkladı.

Giresun Cumhuriyet Başsavcısı Ozan Kaya, Giresun Gazeteciler Cemiyetini ziyaret etti. GGD Başkanı Bekir Bayram’ın çiçekle karşıladığı Başsavcı Kaya’nın ziyaretine basın mensupları büyük ilgi gösterdiler. Başsavcı Kaya’yı dernekte ağırlamaktan mutlu olduklarını söyleyen GGD Başkanı Beri Bayram kendisine ziyareti nedeni ile teşekkür etti.

Giresun Cumhuriyet başsavcısı Ozan Kaya, Giresunlu mahalli gazetelerin ilkeli ve seviyeli yayıncılık yaptığını belirterek tarafsız ve objektif haber yapan basın mensuplarına da teşekkür etti. Kaya, kendisinin 3 ay önce Giresun’da göreve başladığını dile getirerek, “Bu süreç içerisinde mahalli basından büyük destek gördük, kendileri ile güzel bir dayanışma içerisindeyiz” dedi. Kaya basının kendi içerisine kalite getirmesini de isteyerek” Maalesef eline bir kalem, fotoğraf makinesi alan basın mensubu oluyor, bunun arkasına sığınmak suretiyle art niyetini kullanıp devlete ve millete saldırıyor. İşte basın camiasının da bu insanları kendi içerisinde elemesi lazım” dedi.

FETÖ soruşturmaları ile ilgili de bilgi veren Başsavcı Ozan Kaya, etkin pişmanlıktan ötürü 46 kişinin adli kontrol ile tahliye olduğunu ifade etti. Kaya, başsavcılığa Eylül de 1700 dosya geldiğini 360’ının sonuçlandırıldığını, Ekim ayında 1500 dosya geldiğini 900 ünün sonuçlandırıldığını belirterek Ocak ayında normalleşmenin olacağını vurguladı.

HELİKKOPTER KAZASI

Giresun Cumhuriyet başsavcısı Ozan Kaya, 15 Temmuz kalkışmasından önce içerisinde eski Jandarma Bölge komutanı Tuğgeneral Mustafa Doğru’nun da bulunduğu helikopter kazası ile ilgili olarak ise helikopterin bir terör saldırısı veya dışardan bir müdahale sonucu düşmediğini n müşterek kaza raporu, dinlenen tanık beyanları ve bölgeden ve helikopterin içerisinden elde edilen görüntülerle belirlendiğini, bazı ifadelerin alınmasından sonra konu ile ilgili kamuoyuna açıklama yapacaklarını da kaydetti.