Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Başkan Aksu derneklerle buluştu

İstanbul’da devam eden 10.

İstanbul’da devam eden 10. Giresun Günleri nedeniyle bu ilde bulunan Belediye Başkanı Kerim Aksu dernek toplantılarına katılarak, gurbetteki Giresunlularla buluştu. Yoğun ilgi ile karşılanan Belediye Başkanı Kerim Aksu, siyasi görüşü, düşüncesi bizlerden farklı dahi olsa, Giresun’un hepimizin ortak paydası olduğunu ifade etti.

İstanbul Arnavutköy Giresunlular Derneği tarafından düzenlenen kahvaltılı toplantıya katılan Başkan Kerim Aksu, burada önemli mesajlar verdi.  Birçok dernek başkanı, konfederasyon başkan ve yöneticilerinin katıldığı toplantıda konuşan Belediye Başkanı Aksu; “Sizler burada gelecek arayan bizim değerlerimizsiniz. İmkân bulsanız çoğunuz Giresun’a dönersiniz. Giresun’u buradan takip ediyorsunuz. Özlemle memleketinizi arıyorsunuz.  Ben belediye başkanı olarak bir siyasi partiden seçildim. Partimi çok seviyorum. Kazandıktan sonra Giresun var.

Siyasi görüşü ne olursa olsun kimseyi dışlamayalım. Bizin hepimizin ortak paydası çok sevdiğimiz Giresun var. Giresun’a hizmet için beraber olalım. Dün de söyledik. 15 Temmuz hain darbesini atlattık. Bu darbe çocuklarımıza sahip olamadığımız için oldu. İstanbul başta olmak üzere öğrenci yurtları yaptıralım, çocuklarımızı cemaatlerin eline bırakmayalım. Eğitime yapılan yatırım geleceğe yapılan yatırımdır. Sizlerden önemle rica ediyorum. Darbeye katılan çürük yumurtaları görüp, ordumuza, polisimize kötü davranmayalım. Vatansever askerler ve polisler sayesinde bugün demokrasiyi yaşıyoruz” dedi.

Giresun’da önemli bir değişim olduğunu belirten Aksu, şöyle devam etti: “Gazi Caddesi ve Alpaslan Caddesi’ni araç trafiğine kapattık. Atatürk Meydanı kentin vitrini oldu. Keşap durağı olarak bilinen aslında adı Cumhuriyet Meydanı olan meydanı tamamladık. Alt bölümü ilçe ve köy dolmuş terminali olan Cumhuriyet Meydanı, ikinci bir meydan olarak yerini aldı. Tarihi Kazancılar Yokuşu yeniden düzenlendi. Biz Giresun’a gelen üniversite öğrencilerine ücretsiz çamaşırhane yaptık. 101 milyon Euro’luk Altyapı Hibe Projesi kazandık. Çöp sorununu çözdük. Ancak tesisin yapıldığı bölgede mahkeme bir ev yüzünden yürütmeyi durdurdu. Mahkemeyi kazandık. Kısa süre sonra tekrar çöp arıtma tesisi çalışacak. Bu sonun Sahildeki tüm belediyeleri ilgilendiriyor. Giresun’a hizmet etmekten çok mutlu oluyorum. Sizlerle beraber olmaktan mutlu oluyorum.”

Arnavutköy Giresunlular Derneği Başkanı Ahmet Karasakal, “Giresun’un Gülen Yüzü” olarak nitelediği Belediye Başkanı Kerim Aksu’nun Giresun’u imrenen değil, imrenilen şehir yaptığını söyledi. Dernek Başkanı Ahmet Karasakal konuşmasında; “Giresun Belediye Başkanımız Kerim Aksu’nun İstanbul’da üniversite öğrencilerine yurt yapılması önerisini destekliyorum. Bu konuda bize ne düşüyorsa yapacağız. Bizler Giresun’a gidip özlem gideriyoruz. Önceden başka şehirlere imreniyorduk. Başkan Aksu’nun yaptığı projeler İstanbul’daki belediyeler tarafından dahi örnek alınıyor. Sokak Kütüphanesi, oyuncak ve kitap kumbarası gibi sosyal projeler.  Giresun’a görülmemiş hizmetler yapılıyor. Arnavutkör Giresunlular Derneği Başkanı olarak Başkanımız Kerim Aksu’ya Giresun’a yaptığı hizmetlerden dolayı teşekkür ediyorum” şeklinde görüşlerini paylaştı.

Yapılan diğer konuşmalardan sonra Arnavutköy Giresunlular Derneği tarafından Belediye Başkanı Kerim Aksu’ya katılımından dolayı çiçek takdim edildi.
Belediye Başkanım Kerim Aksu daha sonra Bulancak Dernekler Federasyonu tarafından düzenlenen toplantıya katıldı. Aksu burada belediye ve Giresun’la ilgili soruları yanıtladı.