Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Bakan’dan Bektaşoğlu’na havaalanı cevabı

CHP Milletvekili Bülent Bektaşoğlu’nun

CHP Milletvekili Bülent Bektaşoğlu’nun Ordu-Giresun Havaalanı’nın uçuş sayılarının artırılması talebiyle ilgili olarak verdiği önergeye, bakan Ahmet Arslan, “Şirketin ticari planlaması, müdahale edemiyoruz” diye cevap verdi. 

CHP Giresun Milletvekili Bülent Bektaşoğlu’nun, Ordu-Giresun Havaalanı’ndaki bazı seferlerin iptali ve İstanbul-İzmir-Antalya gibi illere yeni sefer talebine ve havaalanının THY’nin hizmetlerinin eksikliğinin giderilmesi istemiyle verdiği soru önergesine, Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan’dan cevap geldi.

BAKAN: “YAZ-KIŞ FARKLI OLUR”

Uçuş planlamışa müdahale edemediklerini söyleyen Bakan Arslan, “Yurt içi ve yurt dışı direk uçuşlara ilişkin planlamalar, tamamıyla hava yolu şirketleri tarafından filo büyüklükleri, yolcu ve kargo potansiyeli ile ticari gereklilikler doğrultusunda yapılmaktadır. Havayolu taşımacılığında uluslararası standartlara bağlı olarak tarifeli uçuşlar Yaz (Mart-Ekim)  ve Kış (Kasım-Mart) tarife dönemlerine ayrılmıştır.

Yolcu hareketliliğinin artış gösterdiği yaz sezonları ile yolcu hareketlerinin nispeten düşüş eğiliminde olduğu kış sezonları arasında uçuş sayıları bakımından farklılık görülebilmektedir” dedi. THY/Anadolujet uçuşları havayolu, şirketinin kendi ticari planlamasına bağlı olarak belirlendiğini ifade eden Arslan “İzmir’e direk uçuş seferleri ile ilgili olarak Bakanlığımızca yolcu/yük taşıma ruhsatı verilmiş yerli havayolu işletmelerinden bu yönde talep gelmesi durumunda uçuşlar başlayacaktır” ifadesini kullandı.

Bakan Arslan, önergeye cevabında; Ordu-Giresun Havalimanı’ndan 2016 sonu itibariyle; İç hatlarda 765.574 ve dış hatlarda 15.547 olmak üzere toplam 781.121 yolcuya hizmet verildiği bilgisini de verdi.

Hali hazırda Ordu-Giresun Havalimanı hac ve umre uçuşları için kullanıldığını da söyleyen Bakan, “2016 yılı Ağustos ayından itibaren ise Pegasus Hava Yolları Kıbrıs’a tarifeli sefer düzenlemektedir. Tarife döneminde gerçekleştirilmek üzere, Almanya uçuşları için Sun Express Havayolları tarafından frekans başvurusu yapılmış ve izinlendirilmiştir. Ayrıca, Bakanlıkça yolcu/yük taşıma ruhsatı verilmiş yerli işletmeler ile yabancı bayraklı havayolu işletmelerinden tarifeli seferler için talep gelmesi halinde, dış hat seferleri değerlendirilecektir”  dedi.

Ulaştırma Bakanı Ahmet Arslan, “Uçuş programları ve hatları ile ilgili olarak Bakanlığımızın özel havayolu şirketlerinin karar alma süreçlerine herhangi bir müdahale yetkisi bulunmaktadır” ifadesini kullandı.

BEKTAŞOĞLU: “HAVALANININ GELİŞİP BÜYÜMESİ İSTENMİYOR”

CHP Milletvekili Bülent Bektaşoğlu bir süre önce verdiği önergesinin gerekçesinde, Avrupa ve Türkiye’nin, tamamı deniz üzerine kurulan ilk havalimanı olma özelliğini taşıyan ve iki ilin bir araya gelerek projesini başlattıkları Ordu-Giresun Havalimanının,    bölgemizdeki diğer hava alanlarından farklı pek çok üstün özelliklere sahip olmasına ve iki ilin 2 milyon nüfusuna hizmet veriyor olmasına rağmen, THY yönetimi tarafından farklı muameleye tabi tutulduğunu, gelişip büyümesine katkı sağlanmadığını iddia ederek, “Bunun kanıtı halkımızın yoğun nüfusunun yaşadığı Ankara, İstanbul gibi ulaşım ihtiyacı duyduğu kentlere, uçuş sayıları artırılmamış tersine azaltılmış, bazıları ise (örneğin Antalya) tamamen kaldırılmıştır” ifadesini kullanmıştı.
Bektaşoğlu bu gerekçe doğrultusunda Bakan Ahmet Arslan’a 10 soru yöneltmişti.