Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

“Bağımsızlık mücadelesinin sarsılmaz ruhu ortaya konmuştur”

Giresun Üniversitesi Rektörü Prof.

Giresun Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Yılmaz Can Cumhuriyetin 98. Yılı dolayısıyla bir mesaj yayınladı.

Can mesajında; “Milli bayramlar, ülkemizde ve milletimizin yüreğinde, birlik-beraberlik ruhunun en zirvede yaşandığı ve yeniden pekiştiği günlerdir.

Milli mücadele döneminde el ele ve kardeşlik duyguları içinde düşmana karşı mücadele eden milletimiz bugün, kurduğu Cumhuriyetin 98. yılını büyük bir coşku ve birliktelik içinde kutlamaktadır.

Çağlara medeniyet mührünü vuran aziz Türk Milleti, milli mücadele sırasında yaşanan tüm zor şartlara rağmen istiklalinden vazgeçmemiş; hür ve bağımsız olarak var olma şuurunu hiçbir zaman kaybetmemiştir.

Ulusumuz, gelecekte yaşayacağımız her sıkıntılı dönemi de aynı ruh ve inançla aşmaya kararlı olduğunu tüm dünyaya ispatlamıştır.

98 yıl önce büyük bir özveri, umut ve heyecanla kurulan Cumhuriyetimizi, şehitlerimizin ve gazilerimizin kutsal bir emaneti olarak bizden önceki nesillerden devraldık.

Onların bu kutsal emanetini daha da yücelterek, daha da büyüterek, standartlarını daha da yükselterek bizden sonraki nesillere iftihar edeceğimiz bir miras olarak devretmenin gayreti ve sorumluluğu içindeyiz.

29 Ekim 1923 Tarihinde, Cumhuriyet’ in ilanıyla milletin kayıtsız şartsız egemenliği kabul edilerek bağımsızlık mücadelesinin sarsılmaz ruhu ortaya konmuştur.

Bizler aynı ruhla, Türkiye Cumhuriyeti’ni korumaya devam edeceğiz. Atatürk’ün hedef olarak ortaya koyduğu ‘Muasır Medeniyetler’ yolunda, demokrasi, insan hakları, eğitim, sağlık, bilim, ekonomi, ulaştırma başta olmak üzere tüm alanlarda ülkemizi kalkındıracağız.

Bu vesileyle, bizlere bu toprakları ebedi yurt kılan başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, bütün silah arkadaşlarını, kahramanlarımızı ve aziz şehitlerimizi bir kez daha rahmet, minnet ve şükranla anıyor, bütün vatandaşlarımızın Cumhuriyet Bayramı’nı kutluyor, sevgi ve saygılarımı sunuyorum” dedi.