Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Azeriler’den Cumhuriyetin İlk Sedası

Bu haberin fotoğrafı yok

Giresun’da Vahit Sütlaş Sahnesinde 22 Nisan 2016 Cuma günü sahnelenecek.
Türkiye turnesine çıkan Azerbaycan İrevan Devlet Tiyatrosu, Mustafa Kemal Atatürk ve Erzurum Kongresi’nin anlatıldığı ‘Cumhuriyetin İlk Sedası’ tiyatro oyunuyla sahnede.
Azerbaycan Kültür ve Turizm Bakanlığı ile Türkiye Anadolu Aydınlar Ocağı ortak projesiyle Türkiye turnesine çıkan Azerbaycan İrevan Devlet Tiyatrosu, Mustafa Kemal Atatürk ve Erzurum Kongresi’nin anlatıldığı ‘Cumhuriyetin İlk Sedası’ tiyatro oyununu Sabancı Kültür Merkezi’nde sergilendi. Demet Çizmeli ve Barış Pınar Çelebioğlu’nun yazdığı ‘Cumhuriyetin İlk Sedası’ oyunu ilk olarak sadece Azerbaycan’da gösterime girmişti.
Yönetmenliğini Nicat Garip’in yaptığı Cumhuriyetin İlk Sadası oyununda, Mustafa Kemal Atatürk’ün 3 Temmuz 1919’da Erzurum Kongresine gelişiyle başlayarak devamında yaşanan olaylar anlatılıyor. Oyunda;  Atatürk’ü Natik Haziyev canlandırırken diğer oyuncular Ahliman Azşadle, Niyameddin  Sefezaliyev, Nicat Kazib, Rovşan Cafarov, Ceyhun Acıyev, Şebnem Cabzayılova, Samiza Hacıyevo, Emrullah Layev, Vakıf Kezimov, Meryem Kelenderli, Samiha Hacıyov ve Salman Bayramov  performanslarıyla başarılılar.