Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Avrupa’daki Giresunlu Akademisyenler Derneği’nden sempozyum

Avrupa’daki Giresunlu Akademisyenler Derneği

Avrupa’daki Giresunlu Akademisyenler Derneği “Kültürlerarası anlayışı geliştirip – beraberce geleceği oluşturmak” teması altında anlamlı bir sempozyum düzenledi. Duisburg Belediye Başkanı Manfred Osenger ile dernek Başkanı Cevdet Maraş günün anlam ve önemine vurgu yaparak açılısını yaptılar. Çok sayıda davetlinin iştirak ettiği sempozyum, Kuzey Ren Vestfalya eyaletinin uyum kurumlarından sorumlu olan ve bilimsel çalışmalarıyla kendinden söz ettirmiş bilim adamlarının konuşmacı olarak katıldığı bu toplantı herkesin beğenisini kazandı.
Dr. Mohammad Heidari dinler arası diyaloğun önemini ve çok kültürlülüğün bir zenginlik olduğunu çeşitli tezlerle anlattı.Daha sonra Peter Ivankovic toplumdan pay almak istiyorsak, toplum bilinci sorumluluğunda olmamız gerektiğini ve eğitimin önemine değindi.Öğle yemeğinden sonra söz alan avukat Leila Memet-Serbest, Dr. Ömer Er Derbeder, Marijo Terzic, Martin Keuck katılımcılardan gelen sorulara cevap verdiler.Sunuculuğunu Yasemin Korkmaz’ın yaptığı sempozyum aile atmosferinde geçerek helkesinde beğenisini kazandı.
Konuşmacılar ve dinleyiciler tarafından derneğin eğitime ve bilime katkısı takdir edilerek her zaman destekleyecekleri sözü verildi.
Dernek Başkanı Cevdet Maraş herkese katkılarından dolayı teşekkür edip tekrar buluşmak dilekleriyle oturumu kapattı.