Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Asgari ücrette vergi yükü azaltılmalıdır

GTSO Başkanı Çakırmelikoğlu; “Asgari

GTSO Başkanı Çakırmelikoğlu; “Asgari ücretten oluşacak maliyetlerin sadece işverene yüklenmeyerek, asgari ücret üzerindeki vergi yükleri azaltılarak, devletimizin süreci sübvanse etmesini makul bir çözüm görmekteyiz”

GİRESUN Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Hasan Çakırmelikoğlu, enflasyon karşısında asgari ücrete yönelik hükümet tarafından başlatılan iyileştirme çalışmalarını değerlendirdi. Ekonomide işçi ve işverenin çift yönlü ihtiyaç analizlerinin önemine değinen Çakırmelikoğlu, işletmelerin maliyetlerini düşürmek üzere beklentileri ve buna dönük faiz indirimi, vergi yükü – iyileştirme yapılması gerektiğini ifade etti.

ÇAKIRMELİKOĞLU; “Asgari ücrete yapılacak yeni düzenlemede dengeler gözetilmez ise kayıt dışılığın önünün açılacağı endişesindeyiz. Bu sebeple asgari ücretten oluşacak maliyetlerin sadece işverene yüklenmeyerek, asgari ücret üzerindeki vergi yükleri azaltılarak, devletimizin süreci sübvanse etmesini makul bir çözüm görmekteyiz. Bu dönemde hem işverenler hem de çalışanların refahının zedelenmemesi, ayrıca iç piyasadaki alım gücünün korunmasını arzulamaktayız. Tabii artacak istihdam maliyetlerinin enflasyonu olumsuz etkilememesi de kırmızıçizgiler içinde yer almalıdır” dedi.