Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Arsa satışını eleştirdi!

Bu haberin fotoğrafı yok

AK Parti Giresun İl Başkanı Hasan Aydın, milletvekilliği aday adaylığı için dün görevinden istifa etti. Aydın, görevden ayrılması nedeni ile ilgili yazılı bir açıklama yaptı. Yerel seçimler öncesinde 4 Ekim 2013 tarihinde il başkanlığına atanan Aydın, görevi boyunca siyasetini Giresun belediyesi üzerinden yaptı. Sürekli belediyeyi ve başkan Kerim Aksu’yu eleştiren Aydın, dün de ayrılırken yine Aksu’yu eleştirdi.

“SATTIĞIN ARSA PARASI İLE BORÇ MU ÖDEYECEKSİN ?”

Hasan Aydın, Belediye Başkanı kerim Aksu’nun göreve geldikten sonra belediyenin değerli gayrimenkullerini sattığını belirterek, “Bu arsadan elde edilecek gelir ile önceden olduğu gibi borç batağına sürüklenmiş Giresun Belediyesinin borçlarını mı ödeyeceksin? Bu kısır döngü daha ne kadar devam edecek? Sırada Belediyenin daha hangi gayrimenkulleri var?

Biz parti olarak hiçbir zaman özelleştirmeye karşı değiliz. Biz beklerdik ki Belediyemiz bu gayrimenkulleri satarken Giresunlu hemşerilerimize daha kalıcı eserler kazandırsın. Bizde bu konuda her türlü desteğimizi verelim. Ancak önceki uygulamalar bunun böyle olmadığının en güzel kanıtıdır. Bir kez daha bu konularda Giresun Belediyesini hassasiyete davet ediyoruz” dedi.

Dün görevinden istifa eden Hasan Aydın son açıklamasında daha sonra şöyle dedi”16 ay şeref ve gururla yürüttüğüm il başkanlığı görevimi 7 Haziran tarihinde yapılacak olan Genel seçimlerde ilimizden Milletvekili Aday Adayı olacağımdan dolayı görevimden ayrılma kararı almış bulunuyorum.

AK Parti Genel Merkez Teşkilat Başkanlığımızla yaptığım görüşmeler ve istişareler neticesinde bu kararı aldığımı da bütün kamuoyunun dikkatine sunmak istiyorum.

Beni bu göreve Teşkilat Başkanımızın önerisi doğrultusunda o zaman ki Genel Başkanımız Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip ERDOĞAN getirmişlerdi. Dolayısıyla Genel Merkezimizle istişare yapmadan bu kararı almam mümkün değildi.

Göreve geldiğim süreç zor bir süreçti. Yerel seçimlerin süresinin yakın olması, ülkemizde yaşanan iç ve dış gelişmeler, arkasından Cumhurbaşkanlığı seçimleri, İlçe Kongreleri, Kadın ve Gençlik Kolları Kongrelerimizin takip etmesi görevimizin ne kadar zor olduğunun bilinci içerisinde çalışmalarımızı yürütmemiz gerektiğini bize gösteriyordu. Göreve geldiğimizi günden itibaren yol haritamızı ona göre çizdik, çalışmalarımızı bu bilinç ve şuurla planladık.

16 ayı geçen görev süremiz boyunca hakkın rızasını kazanmak, milletimizin hayır duasını almak, bizi bu görevlere layık görenleri hayal kırıklığına uğratmamak, onlara karşı mahcup olmamak için canla başla gayret gösterdik.

Teşkilatta olması gereken hiyerarşiye her zaman özen gösterdik. İlimize her türlü hizmeti yapmaya çalışırken Sayın Bakanımız Nurettin Canikli ve ilimiz Milletvekilleriyle çalışmalarımızda her türlü hassasiyeti göstermeye dikkat ettik.

Birlik ve beraberlikten kuvvet doğacağını hiçbir zaman aklımızdan çıkarmadık. Aynı özeni ve dikkati Teşkilatlarımızın bütün kademelerinde uygulamayı kendimize prensip edindik. Önemli olanın ilimize, insanımıza hizmet olduğunu hiçbir zaman aklımızdan çıkarmadık.

Yine hizmet anlayışımızda devlet bürokrasisi ve sivil toplum Kuruluşlarıyla da iyi ilişkiler içerisinde olmaya özen gösterdik.

30 Mart’ta yapılan yerel seçimlerde oy oranımızı artırdık. Her zaman olduğu gibi Türkiye ortalaması üzerinde sonuç aldık. Belediye Başkanlığı ve İl Genel Meclis üye sayısını azımsanmayacak şekilde artırdık. 10 Ağustos Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde Milletin adamı Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’a en çok destek veren iller arasına girdik. Bu desteklerinden dolayı Giresunlu hemşerilerime bir kez daha teşekkür ederim.”  Aydın, görevi boyunca kendisine destek veren milletvekilleri ile partili yöneticilere de teşekkür etti.