Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Alucra modern hayvan pazarına kavuşuyor

Giresun’un Alucra ilçesinde DOKAP

Giresun’un Alucra ilçesinde DOKAP destekli Alucra Belediye Başkanlığı Fen İşleri Müdürlüğü himayesinde yapımı devam eden Alucra Hayvan Pazarı inşaatında sona yaklaşılıyor.

Tamamlanmasının ardından yaklaşık 100 büyükbaş ile 250 küçükbaş hayvan kapasiteli olacak pazarın, kayıt dışı alım ve satımların önüne geçilmesi, satılacak olan hayvanların veteriner gözetiminde alıcı-satıcı haklarının gözetilmesi esasına dayanarak, hijyenik bir ortamda yapılması ve buna bağlı daha modern teknolojik ortamların hizmete sunulması hedefleniyor.

İlçemizde yıllardır eksikliğini hissedilen canlı hayvan pazarının inşaat çalışmaları tamamlanarak en kısa sürede halkımızın hizmetine açılacağını belirten Alucra Ziraat Odası Başkanı Mete Metinyurt;

“İlçemizin ekonomisine yeni bir değer kazandıracak olan, Belediyemizin DOKAP işbirliğiyle yaptığı ve teslim süresine çok az bir süre kalan Modern Hayvan Pazarımızın inşaat çalışmaları bitmek üzere. İhaleyi kazanan yüklenici firma inşaat çalışmalarını 1 hafta bilemediniz 10 gün içinde eksiklerini tamamlayıp canlı hayvan pazarı alanını Alucra Belediyesine teslim edecek.

Modern Hayvan Pazarı açılmasının ardından en kısa sürede yöre halkımızın hizmetine eski günlerinde olduğu gibi devam edecektir. Özellikle hayvancılıkla geçimini sağlayan bu coğrafyada böylesine bir pazar olması hem ilçe ekonomisine katkı sağlayacak hem de çiftçilerimizin ticaretini geliştirerek yetiştirdiği hayvanlar değerinde alıcısını bulacaktır. Yıllardır eksikliği olan hayvan pazarı projesini hayata geçiren Alucra Belediyemize ve DOKAP yetkililerimize teşekkür ederiz” dedi.