Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Alucra Göleti’ni meclis gündemine taşıdı

Alucra Göleti’nin tamamlanması ve

Alucra Göleti’nin tamamlanması ve 7 yılık yol sorunun giderilmesi için bürokratik engelleri aşmak isteyen yöre halkının sorunlarını CHP Giresun Milletvekili Necati Tığlı meclise taşıdı.

TBMM Başkanlık Divanı Üyesi CHP Giresun Milletvekili Necati Tığlı, Alucra, Çamoluk ve Şebinkarahisar ilçelerine yapılan baraj bentlerinde meydana gelen sızıntıları ve vatandaşın tedirginliğine sebep olan unsurların giderilmesi hususunda vermiş olduğu soru önergesini 29.03.2021 meclis gündemine taşımıştı.
Tarım ve Orman Bakanlığı Strateji Geliştirme Başkanlığı tarafından soru önergesine 21.04.2021 tarihinde cevap verdiği önergede gün ışığına çıkan yeni detaylar ve yöre halkının mağduriyeti ile tepkileri göz önünde tutan Tığlı sorunların çözülmesi için 2. soru önergesini meclise sundu.
Giresun Milletvekili Necati Tığlı 15.09.2021 tarihinde meclis gündemine yeniden taşıdığı 2.soru önergesinde yaptığı açıklama ve cevaplanması beklenen soruları şu şekilde sıraladı;
“1. Sözleşme gereği 2016 yılında teslim edilmesi gerekirken, 2018 yılında gecikmeli olarak teslim edilen gölet inşaatının hizmete dahi giremeden kullanılamaz hale gelmesi, oluşan zararın tespiti ve rehabilitasyon projesi ve yapım ihalesinin gecikme sebepleri nelerdir?
2. DSİ ve yeni yüklenici arasında DSİ 22. Bölge Müdürlüğü’nde 05.08.2020’de imzalandığı ifade edilen Alucra Göleti Rehabilitasyon Projesi Sözleşmesi ardından geçen süre zarfında hangi çalışmalar yapılmıştır?
3. 4735 sayılı Kamu İhale Sözleşmeleri Kanunu çerçevesinde sözleşmesi feshedilen ve teminatları gelir kaydedildiği ifade edilen firmanın kusurlu imalatından ötürü oluşan zarar ne kadardır? Firma ile ilgili kamunun uğradığı zarara ilişkin hukuki süreç ne aşamadadır?
4. Gölet’in inşaat aşamasında ve teslimi ardından su tutmaya başladığı dört-beş aylık süre zarfında hangi kontrolleri yapılmış, bu kontrollerde hangi eksikler ve aksaklıklar tespit edilmişti?
5. Rehabilitasyon çalışmaları tamamlanamadığı için Karabörk, Yeşilyurt ve Fevzi Çakmak Köylerinin yolları kullanılamayacak hale gelmiştir. 2014 yılında inşasına başlanılan, fakat hangi sebeple olursa olsun bir türlü tamamlanamayan gölet inşaatı sebebiyle yıllardır ulaşımda zorluklar yaşayan, tarımsal üretimini ve gelirini bu yatırıma göre planlayan vatandaşlarımızın mağduriyeti daha ne kadar devam edecektir?”