Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Almanlar Pancar Çorbası için kuyruğa girdi

Merkezi Almanya’nın Duisburg kentinde

Merkezi Almanya’nın Duisburg kentinde olan Avrupa’daki Giresunlu Akademisyenler Derneği  (AGİAK), kültürümüzü, gelenek ve göreneklerimizi bilimselliğinde dayandırarak dünyaya yaymaya devam ediyor. 

18 Şubat’ta Marburg da gerçekleştirilen uluslararası çorba festivaline bu sene dernek adına “Kara Lahana – Pancar Çorbası” ile katıldı. Almanların büyük beğenisini kazanan Giresun’un gözde yemeğini tatmak için sıraya girdiler.
Mısır ekmeği çorbanın vazgeçilmezlerinden olduğu anlatılarak birlikte sunumu yapıldı. İsteyenlere de Giresun’dan özel olarak getirilen acı biber ikram edildi.

12 çeşit malzemeden oluşan çorbanın harika bir vitamin deposu olmasının yani sıra, çeşitli hastalıklara iyi geldiği de özellikle vurgulandı.
Kara Lahana çorbasının orijinal ismi korunarak yararlarını anlatan ve Giresun’un kültürel, tarihi zenginliklerini tanıtan el ilanları gelen misafirlere dağıtıldı.

 Standımızı ziyaret edip, bizlerle içtenlikle sohbet eden Marlburg belediye başkanı sayın Dr. Franz Kahle’ye, bu organizasyonda emeği gecen ve kara lahana yemeğinin dünyaya tanıtma fırsatı yakalamamızı sağlayan, üyemiz Rezzan Arslan Karaahmetoglu’na, Karadeniz lahanası bulmada büyük emek sarf eden arkadaşlara, çorbamızı pişirip hazırlayan, tanıtımında büyük emeği olan Emine Maraş’a derneğimiz adına içtenlikle teşekkür ederiz.
Bu gibi aktivitelerin derneğimize ve insanlığa yararları olduğunu anlatan dernek başkanı Cevdet Maraş bu gibi faaliyetlerimizin devam edeceğini söyledi.