Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Aksu, öğrencilere belediyeciliği anlattı

Bu haberin fotoğrafı yok

Giresun Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi İktisat Bölümü 4. Sınıf öğrencileri Meltem Celbakoğlu, Gamze Alacalı, Sedat Kaya ve Kutsal Ergan Belediye Başkanı Kerim Aksu’yu makamında ziyaret etti. İktisat bölümü öğrencileri, Başkan Aksu’dan belediyenin mali yapısını, bütçesi, harcama kalemleri ve kaynakları hakkında bilgi aldılar.

Yerel yönetimler dersi için belediyelerin yapısı konusunu ders olarak hazırlayacak olan öğrencilere açıklama yapan Aksu, Giresun Belediyesi’nin idari ve mali yapısını anlattı. Aksu, Giresun belediyesinin mali yapısı en güçlü ve bütçe gerçekleşme oranının yüksek olduğunu ifade etti. Öğrencilerin sosyal içerikli sorularını da yanıtlayan Aksu; “Giresun Üniversitesi’nin kurulması için büyük çaba harcayanlardan birisiyim. Kuruluşunda Giresunlu olarak, belediye başkanı olarak her türlü desteği verdim. Her zaman üniversitemizin yanında olmaya devam edeceğiz. Öğrencilere çeşitli yardım ve katkılar sağlıyoruz. Ücretsiz çamaşırhane hizmeti veriyoruz. Giresun’a gelen her öğrencimizi misafir kabul ediyoruz” dedi.

ivil toplum ve siyasetin yerel yönetimler üzerindeki etkisi, şeklinde bir soru üzerine görüşlerini dile getiren Aksu şunları söyledi: “Sivil toplum demokrasinin temel unsurunu oluşturur. Sivil toplum kuruluşlarına, muhtarlarımıza büyük önem veriyoruz. Muhtarlık makamı demokrasinin ilk eşiğidir. Yerel yönetimler ve siyaset dendiğinde, bunu şöyle açıklayabilirim. Benim mensup olduğum bir siyasi partim var. Ancak seçimi kazandıktan sonra parti rozetini çıkarıp Giresun rozetini takarım. Ben hepinizin belediye başkanıyım.”