Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Aksu: “Ekonomisi en iyi belediyeyiz”

Bu haberin fotoğrafı yok

Giresun Belediye Meclisi Şubat ayı 2. Toplantısını yaptı. Başkan Kerim Aksu, Giresun Belediyesi’nin Türkiye’de ekonomisi iyi durumda olan ilk 50 belediye arasında olduğunu söyledi.
Toplantıda söz alan AKP Meclis Üyesi İbrahim Usta, ihaleyle 8.5 milyon liraya satılan eski Rus Pazarı arsasının parasının nerelerde kullanılacağını sordu.
Belediye Başkanı Kerim Aksu, soru üzerine geniş kapsamlı bir açıklama yaptı. Aksu’nun açıklaması;

“EKONOMİSİ EN İYİ BELEDİYELER ARASINDAYIZ”

Giresun Belediyesi Türkiye’de 1000 belediye arasında ekonomisi iyi olan 50 belediye arasına girer. Seçimlerde ve şimdilerde bazıları, “belediye iflas etti, battı” denildi. Bu zamana kadar 2 arazi sattık. Hatırlayın sadece Bulancak Durağı istimlaki için 4.5 Trilyon Lira harcadık. 100 dolayında bina istimlak ettik. Sattığımızın daha fazlasını kazandırdık. Belediye 30 Milyonluk bütçeden 110 Milyonluk bütçeye geldi. Türkiye % 3 dolayında büyürken Giresun Belediyesi % 21 oranında büyüdü.

Biz göreve geldiğimizde belediye borcunun bütçeye oranı % 80’lerdeyken bugün % 45 seviyelerindedir. Bu borcun büyük bir bölümü devraldığımız belediyenin elektrik kurumuna olan borcudur. Biz bunları çıkıp anlatmak istemiyoruz. Giresun Belediyesi kredisi en yüksek, ekonomisi en iyi belediyeler arasındadır.

“İLÇE BELEDİYELERİNDEN DAHA AZ BORCUMUZ VAR”

Giresun’un ilçe belediyelerinin borçlarını meclise getirmenizi istiyorum. Nüfusa göre bizim belediyemiz ilçe belediyelerinden daha az borçludur. İller Bankası’na en az borcu bulunan belediyeyiz. İller Bankasın’da kredisi en yüksek belediyeyiz.

“BİZ NELER YAPTIK VE YAPACAĞIZ”

İlk dönemde 34 araç aldık, şimdi 32 araç daha alacağız. Bu araçların içinde iş makineleri, itfaiye araçları, kamyon, kamyonet çoğunlukta. Tarihinin en fazla aracı bizim dönemimizde alınmıştır. En fazla çocuk parkını biz yaptık. En fazla yol, duvar bizim dönemimizde, bu meclis tarafından yapıldı. 2011 yılında Sokakbaşı Şehir Sineması arsası küçük diye 500 bin lira değerinde arsaya karşılık Özel İdare’ye 5 Milyonluk arsa verdik. Zamanın bakanı Ertuğrul Günay istedi. Ama iktidarınız arsayı vermemize rağmen kültür merkezi yapamadı. Keşap Durağı, Kazancılar Yokuşu, Sokakbaşı Kültür Merkezi önümüzdeki en önemli projeler.

“TOKİ ANKARA’DAN GİRESUN’U PLANLIYOR”

Stad arazisini TOKİ’nin aldığı, havuz, stad ve salonun yıkılıp yerine yapılacaklar sır gibi saklanıyor. Bu şehrin halkının seçtiği belediye başkanının haberi yok. Hani sizlerin dilinden düşmeyen milli irade ne oldu? Milli idare sizlersiniz. Bu şehrin geleceğini TOKİ Ankara’dan değil, bizler birlikte planlamalıyız. Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı açıkladı, Ordu Stadı yıkılıp yerine meydan yapılacak. Biz neden böyle yapamıyoruz. Kaldı ki Giresun Stadı ihtiyaca gayet iyi cevap veriyor.

“KONUT MU LAZIM İŞYERİ Mİ?”

2004 yılında Seka arazisi 30 milyon değeri varken 4.5 milyona satıldı. İçim hala acıyor. Ağzı açılınca bizi eleştiren Hasan Aydın o zaman milletvekiliydi. Bu kararda onun da vebali var. Şimdi aynı arsayı 68 Milyon Liraya TOKİ aldı. Bir Giresunlu olarak hakkımı helal etmiyorum. Aydın’ın ,görevinden istifa edip, aday olacağı söyleniyor. Gider ayak yine belediyeyi eleştirmiş. Allah Giresun’u korusun. Seka gitti, Fiskobirlik sizin döneminizde 5 bin kişilerden 150 kişiye düştü. Gelin bu şehir için bir şeyler yapalım. Birbirimizi yemekten hizmet üretemiyoruz. Giresun’un önceliği stad mı, konut mu? Seka arazisine sanayi sitesi, bölge hali, organize sanayi yapalım. Binlerce işsize iş sağlayalım.

“BİZİM İHALEMİZ ŞEFFAF YAPILDI”

Rus Pazarı olarak bilinen arsanın ihalesi şeffaf şekilde yapıldı. Daha önce 5 Milyon olarak ihale edilen arsa 3 firmanın katılımı ile 8.5 Milyon Liraya satıldı. Giresun halkının olan arsa Giresun halkına hizmet için satıldı. Biz ilk dönem sonunda yaptığımız çalışmalarla halkımızdan güvenoyu ile ikinci döneme başladık. Halkın iradesine herkes saygı göstermeli. Sabah erken kalkan, belediye ye vuruyor. Herkes eserleri ile anılacaktır. Belediye ye vurmayı bırakıp, yaptıklarınızı konuşun.

“BİZ BORÇLU ALDIĞIMIZ BELEDİYE’Yİ BORÇLU BIRAKMAYIZ”

Giresun Belediyesi borcunu ödeyen, hizmet üreten bir belediyedir. Projelerimiz için aldığımız borcu öderiz. Şu anda borcunu en iyi ödeyen, sıkıntısı olmayan belediyeyiz. Fındık Pazarını yaptık, Yeniyol’da elektrik direkleri 15 Mart’a kadar yeraltına alıp, projeyi başlatacağız. Ayrıca, Cemal Gürsel Caddesi, Topal Sokak çalışmalarımız başlayacak.

Belediye Başkanı Kerim Aksu’nun açıklamasından sonra gündem maddeleri görüşülerek karara bağlandı.

Bir sonra ki meclis toplantısının 4 Mart Çarşamba günü saat 14:00’te yapılması oylanarak toplantı sona erdi.