Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi’nden dev hizmet

Türkiye’nin ilk yapay zekalı

Türkiye’nin ilk yapay zekalı Endüstri 4.0 ürünü olan protez üretim ünitesi Giresun’da faaliyetlerine başladı.
Giresun ve ağız ve diş sağlığı merkezi başhekimi Doktor Hakan Poyraz makamında ziyarette bulunan Yardımcı Doçent Dr. Osman Sirkeci; Türkiye’de kamu sektöründe devlet hastanelerinde yine bir ilkin Giresun’da gerçekleştiğini görmenin sevincini yaşıyoruz. Giresun Ağız ve diş sağlığı merkezinde yapmış olduğumuz bu ziyarette Almanya’da tasarımı yapılan ve Türkiye’de ilk defa kamu hastanelerinde hizmete sokulma hazırlıklarının sürdürüldüğü yapay zekalı protez ünitesini keyifle izleme fırsatı bulduk bu protez ünitesi ile şuanda piyasada doğrudan hastanın ağzına takılan bir adet protez dişin %70 daha ucuz bir maliyetle ve eskisine oranla çok daha kısa sürede 48 saat gibi zaman dilimi içerisinde ölçülerinin alınıp hastanın ağzına takılmak üzere üretiminin yapılabileceği öğrenmiş bulunmaktayız.

Avrasya Üniversitesinden Yüksek Lisans öğrencim olan Hastane Başhekimi Dr. Hakan Poyraz yapmış olduğumuz sohbet’ de ilimizin tekstil sektöründen Yazılım’a yazılımdan ağız ve diş sağlığına kadar eğer doğru yönlendirilirse doğru danışmanlık hizmetlerinden yararlandırılırsa vizyonlarının ülke sınırlarında aşıp küresel modern teknik ile donatılabileceği ülkemizin sadece çağdaş medeniyetleri yakalamak ile onlara önderlik etme seviyesine geleceğinin göstergeleridir.

BAŞHEKİM DR. HAKAN POYRAZ, “GİRESUN’A HİZMET ETMEKTEN GURUR DUYUYORUZ”

Ağız ve diş sağlığı merkezinde Protez Üretim Ünitesi’nin Giresun’da faaliyetlerine başlayacağını belirten Başhekim Dr. Hakan Poyraz bu ünite ile yapay zekalı protez üretim ünitesi ile Türkiye’nin 81 ilinden çok kısa süre içerisinde çok daha az maliyet ile diş ölçüleri diş modellemeleri doğrudan dijital ortamdan alınarak Giresun’da kurulması düşünülen protez üretim ünitesinden çok daha mükemmel hatasız bir kalite seviyesi ile hastalarımızın hizmetine girmiş olacak dedi.