Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

AĞIR BİLANÇO!

Giresun’da yaşanan felakette dün

Giresun’da yaşanan felakette dün akşam itibariyle hayatını kaybedenlerin sayısı 8 oldu. Kayıp 8 kişiyi arama çalışmaları da sürüyor. Afet bölgesindeki maddi kaybın trilyonlarca lira olduğu ifade ediliyor. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın talimatıyla felaketin yaralarının sarılması için başlatılan seferberlik gece gündüz devam ediyor.

Cansız bedenleri bulundu

Giresun’da 22 Ağustos Cumartesi gecesi yaşanan afetin ardından bölgede arama-kurtarma çalışmaları aralıksız devam ediyor. Arama faaliyetleri kapsamında dün yapılan çalışmalarda üç çocuk annesi Elif Karaman’ın cansız bedenine ulaşıldı, aynı yerde Kemal Ö. isimli bir vatandaşta ağır yaralı olarak hastaneye kaldırıldı. Yine İbrahim Güdük isimli bir vatandaşın da cansız bedeni bulundu. Dün akşam itibariyle afette hayatını kaybedenlerin sayısı 8 oldu. Kayıp olan 2’si jandarma personeli 8 kişiyi arama çalışmalarının sürdüğü açıklandı.

Hasar tespiti yapılıyor

Yaşanan afetin ardından bölgede enkaz kaldırma ve hasar tespit çalışmaları da hemen başladı. Dereli, Yağlıdere ve Doğankent başta olmak üzere sel felaketinden yoğun olarak etkilenen bölgelerde yaraların acil olarak sarılabilmesi için devletin tüm imkanları seferber edildi. Çevre illerden ve Türkiye’nin dört bir yanından Giresun’a yardıma gelindi. Felaket yaşanan yerlerde halkın acil ihtiyaçlarının karşılanabilmesi için ilk etapta alınması gereken bütün tedbirler alındı. Çalışmalar gece boyunca da aralıksız devam etti.