Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

AFAD’dan Masabaşı Tatbikatı

İl Afet Müdahale Planı

İl Afet Müdahale Planı (TAMP-Giresun) Masabaşı Tatbikatı, Vali Vekili Recep Uzal Başkanlığında gerçekleştirildi. Valilik Toplantı Salonunda gerçekleştirilen tatbikata; Vali Vekili Recep Uzal, İl Afet ve Acil Durum (AFAD) Müdürü Halil Topatan, Trabzon ve Ordu AFAD Müdürleri, İl Afet ve Acil Durum Koordinasyon Kurulu Üyeleri, Hizmet Grubu Yöneticileri, Plan Sorumluları, İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü Personeli katıldı.

İl Afet Müdahale Planı (TAMP-Giresun) Masabaşı Tatbikatı; Afet ve acil durumlara müdahalede ihtiyaç duyulacak ilimizin tüm güç ve kaynaklarını planlamak, bu güç ve kaynakları olay bölgesine hızlı ve etkin bir şekilde ulaştırılmasını sağlamak, müdahale hizmetleri ve bu hizmetlerin koordinasyonundan sorumlu ana ve destek çözüm ortaklarının ve il düzeyinde sorumlu birimlerin görev ve sorumluluklarını belirlemek amacıyla hazırlandı.

İl Afet ve Acil Durum (AFAD) Müdürlüğü tarafından hazırlanan tatbikatta; İlimiz ve diğer illerde meydana gelebilecek afetlere anında müdahale edebilmek için il Afet Müdahale Planı ve ekleri olan 26 adet Yerel Düzey Hizmet Grubu Operasyon Planları hazırlanarak gerekli ekipler oluşturuldu. Senaryoya göre, 13 Aralık 2016 tarihinde Giresun il genelinin sahil kesimlerinde sabah 05.00’de başlayan bir saat süren ve 09.15 ‘de başlayan 1 saat 15 dk süren aşırı yağışlar sonucu; Merkez, Bulancak, Eynesil, Görele ve Yağlıdere ilçelerinde sel, heyelan ve su baskını olaylarının zamanlı olay akışı okunmasının ardından; her hizmet grubu personeli senaryoya göre yaptığı çalışmaları aktarıldı. Hizmet Gruplarının çalışmalarını aktarmasının ardından tatbikat değerlendirilmesi yapılmış, var olan eksikliklere ve doğabilecek aksaklıklara değinildi. Tatbikatın akabinde, Giresun Afet Müdahale Planı (TAMP-Giresun) ve tatbikat hakkında değerlendirme yapmak üzere İl Afet ve Acil Durum Koordinasyon Kurulu (İAADKK) toplantısı yapıldı.