Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Adli yıla coşkulu tören

Yeni adli yıl dün

Yeni adli yıl dün Giresun Valiliği önünde düzenlenen törenle başladı. Törende, Adalet Komisyonu Başkanı Mehmet Demir, Giresun Barosu Başkanı Gültekin Uzunalioğlu ve Cumhuriyet Başsavcısı Ozan Kaya birer konuşma yaptılar.

Yeni adli yıl dün Giresun Valiliği önünde düzenlenen törenle başladı. Giresun Baro Başkanı Av. Gültekin Uzunalioğlu, Giresun Adalet Komisyonu Başkanı Mehmet Demir ve Giresun Cumhuriyet Başsavcısı Ozan Kaya’nın adli yıl açılış konuşmaları ile başlayan törene, CHP Giresun Milletvekili Bülent Bektaşoğlu, Giresun Belediye Başkan Yardımcısı Murat Ersoy ile hakimler, savcılar, avukatlar ve adliye çalışanları katıldı. Törenin ardından, Giresun Adliye Sarayı’nda Giresun Cumhuriyet Başsavcılığı ile Giresun Barosu’nca ortaklaşa Adli Yıl Açılış Kokteyli verildi. Kokteyl’e, törene katılan davetlilerin yanı sıra, AK Parti Giresun Milletvekilleri Cemal Öztürk ve Sabri Öztürk, Giresun Valisi Hasan Karahan, Giresun İl Emniyet Müdürü Uğur Öztürk, askeri ve sivil protokol de katıldı.
Törende konuşan Giresun Barosu Başkanı Gültekin Uzunalioğlu, “Ülkemizde 15 Temmuz gecesi işgal girişiminin yaşandığı ve her gün şehit haberleri aldığımız bir ortamda yeni adli yılın açılışını yapmaktayız. Sözlerime başlarken yeni adli yılın Türk yargı mensupları için başarılı, halkımız için adaletli ve toplumumuz için huzurlu, verimli geçmesini, umutlar ve güzel heyecanlar getirmesini diliyorum. Bugün aynı zamanda 1 Eylül Dünya Barış günü. Savaşların olmadığı Barışın egemen olduğu bir dünya getirmesi dileğiyle Dünya Barış gününüzü kutluyorum.

Türkiye Cumhuriyeti, 15 Temmuz 2016 gecesi büyük bir saldırıya uğramıştır. Darbe girişiminde bulunan FETÖ adlı terör örgütünün geçmişteki tüm uyarılarımıza rağmen, devlet kurumlarına ve yargıya sızması ne yazık ki önlenememiştir. Darbeye kalkışan demokrasi düşmanlarının demokrasinin kalbi Türkiye Büyük Millet Meclisimizi bombalanması, havaalanı, köprü gibi ulaşım noktalarına girişlerin engellemesi, kolluk ve istihbarat kuvvetlerine ait binalara saldırılar düzenlenmesi, basın kuruluşlarına el konulmaya çalışılması, darbeye karşı direnen vatandaşlarımıza ateş açılması ve sonuçta 242 şehit ile yaklaşık 1440 yaralı verilmesine sebep olan bu menfur olayları yaşadık.  Eğer Cumhurbaşkanımızın, devlet adamlarımızın, tüm siyasi liderlerimizin olağanüstü çabaları,  vatanına ve milletine bağlı güvenlik güçlerimizin canları pahasına yaptıkları savunmaları ve halkımızın kahramanca direnişleri olmasa idi 16 Temmuz sabahı umutlarımızın yok olduğu kapkaranlık bir Türkiye’ye uyanacaktık.

Bu olaylar bize hiç bir zaman Cumhuriyet ve Atatürk ilkelerinden vazgeçmemiz gerektiğini göstermiştir. Cumhuriyetimizin ilkelerine bağlı olduğumuzu, demokratik bir hukuk devletinden yana taraf olduğumuzu ve ülkemize eksiksiz tam demokrasi gelmesi için mücadele ettiğimizi her eylemimiz ve açıklamamızda ifade eden Giresun Barosu olarak darbelerin ve darbecilerin her zaman karşısındayız. Dün olduğu gibi  bugün de hiç bir siyasi düşüncenin etkisi altında kalmadan, amasız ,fakatsız her zaman demokrasinin ve hukukun tarafındayız. Bir kez daha bildiriyoruz ki avukatlar olarak askeri değil sivil hükümetleri, darbeleri değil seçimleri, anarşiyi değil hukuku, sıkıyönetimi değil demokrasiyi  yüce biliriz.

Devletimizin  hain terör örgütü ile mücadelesine ve devletin içinden terör örgütünün tüm unsurlarının ayıklanmasına destek veriyoruz. Ancak darbe girişimi sonrasında başlayan soruşturmalarda insanların adil yargılanma, lekelenmeme haklarına saygı gösterilmesi ve asla kurunun yanında yaşın yanmaması için titizlikle hareket edilmesi gerektiğini de ısrarla belirtiyoruz. Bütün terör örgütleri karşısında olduğu gibi adı geçen terör örgütüne karşı da devletin en etkili gücü, hukuk kurallarına uygun davranmaktan kaynaklanan meşruiyetidir. Bu sebeple, terörle mücadelede kalıcı başarı sağlanması için soruşturmaların ve kovuşturmaların adil yargılama kuralları çerçevesinde yürütülmesi zorunludur. Avukatların, şüphelilerle görüşmeleri ve şüphelilerin ifadeleri alınırken hazır bulunma yetkileri başta olmak üzere savunma yetkilerini kullanmaları engellenmemelidir. Bu hukuk devleti olmanın vazgeçilmez şartıdır.

14 Temmuz’da ki iklim ile değil, millet olarak kenetlediğimiz 16 Temmuz’daki birlik ve beraberliğimizin getirdiği iklim ile bu terör örgütünün yıllar içerisinde sinsice verdiği ve en sonunda kanlı darbe teşebbüssüyle yol açtığı büyük zararı hep birlikte gidereceğiz.
Ayrıca aldığımız şehit haberleri ile ocaklara ateş düşmeye, analar gözyaşı akıtmaya ve babalar evlat acıları yaşamaya devam ediyor. Teröre karşı kararlılıkla mücadele edilmeli, bu mücadeleden asla taviz verilmemelidir. Ancak hukuk içinde kalınarak devlet olmanın sorumluluğu unutulmamalıdır. Türkiye’yi kanlı bir sonuca götürecek bir takım provokasyonlara karşı uyanık olunmalı, etnik veya mezhepsel ayrımlar reddedilmeli, ayrıştırıcı, insanları kutuplaştırıcı söylemlerden vazgeçilmeli, kardeşlik ve birlikten uzaklaşılmamalı, milli birlik ve beraberliğe, hukukun üstünlüğüne sımsıkı sarılınmalıdır.

Normale dönüşün biran önce yaşanması, güven, huzur ve barış sağlayan bir devlet yapılanmasının tesisi, sağduyunun tekrar hakim olması, Türk milleti olma özelliğimiz gereği birbirimize öfke ve nefretle değil sevgi ve saygı ile yaklaşmamız gerektiği bilincinin yerleşmesi dileklerimizle bir kez daha tüm şehitlerimiz için Allah’tan rahmet, yaralılarımıza acil şifalar ve milletimize başsağlığı diliyoruz.

Değerli Meslektaşlarım ve Basınımızın güzide temsilcileri; Devletin Hakimi, Cumhuriyetin Savcısı, Vatandaşın da Avukatı vardır. Hakim, Savcı ve Avukatlar olarak yargının kurucu unsurlarıyız. Savunma makamını oluşturan Avukatlar olarak yargıda vatandaşın temsilcileriyiz.
Mesleğimizin birçok ekonomik ve sosyal sorunları vardır. Bunları defalarca tekrarladık. Avukatı taraf gibi görme alışkanlığı ile adliye koridorlarında dahi tehdit ve baskılarla karşılaşan, yazıhanelerinde ve görevleri sırasında saldırıya uğrayan, yaralanan ve öldürülen birçok Avukat meslektaşımız bulunmaktadır. Savunma görevi nedeni ile savunduğumuz kişi ve kurumlarla özdeşleştirilmek istemiyoruz.

Avukatlığa kabul sınavının ivedi olarak getirilmesini istiyoruz.
Yeni büro açan genç meslektaşlarımıza vergi, sigorta muafiyeti ile faizsiz kredi verilmesini istiyoruz.
1926 yılında yakılan hukuk meşalesi ile bizlere emanet edilen ve her geçen gün güçlenen 90 yıllık geçmişi bulunan Giresun Barosu olarak hukuksuzluklara karşı duruşu ile tarafsız ve bağımsız yargı, güçlü ve özgür savunma oluşması için mücadelemizi sürdürüyoruz ve sürdüreceğiz.
Bundan önce olduğu gibi bundan sonra da hukukun üstünlüğünden, Cumhuriyetimizin ilke ve değerlerinden, demokratik, laik, sosyal hukuk devletinden ve bunun güvencesi olan kuvvetler ayrılığı ilkesinden; adil yargılanma hakkının temel şartı olan yargı bağımsızlığından ve bağımsız savunmadan yana mücadelemizi aynı kararlılıkla sürdüreceğimizi bir kere daha ifade ediyoruz.
Yargının bağımsız, savunmanın özgür ve güçlü, her yerde hukukun egemen olacağı bir Adli yıl olmasını temennisiyle Yeni adli Yılın tüm meslektaşlarıma sağlık, başarı ve mutluluklar getirmesini, 2016-2017 Yargı Yılı’nın başarılarla dolu ve adil bir yıl olmasını diliyorum” dedi.