Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Ada Hastanesi bölgenin lideri

Giresun Özel Ada Hastanesi’nde

Giresun Özel Ada Hastanesi’nde 2016 yılında ayakta 300 bin kişiye, 24 bin kişiye de yatarak sağlık hizmeti sunuldu. Hastane Başhekimi Dr. Cenap Damcı, hastanelerinde Sağlık Bakanlığı’nca yüksek riskli ameliyatlar sınıfında kabul edilen operasyonların başarıyla yapıldığını açıkladı.

Özel Ada Hastanesi Başhekimi Dr. Cenap Damcı Özel Giresun Ada Hastanesinin 2016 yılında yaptığı yenilikler ve hasta bakımı ile ilgili son gelişmeleri açıkladı. Son yıllarda yaşanan sağlıkta dönüşüm projesine bağlı olarak ilimizde yaklaşık 8 yıldır hizmet vermekte olan ve her yıl gerek yapılan ameliyat gerekse yatan hasta sayılarında yaşanan artışlara bağlı olarak başhekim Cenap Damcı şu şekilde konuştu.
Hastanemize geçtiğimiz 2016 yılında ayaktan 300.000 ve yatarak tedavide ise 24097 hasta başvurmuştur. Hastanemizde geçtiğimiz yıl toplam 6974 ameliyat yapılmış ve bunların 2465 tanesi A ve B grubu ameliyatlardır. Yine hastanemizde 1750 anjio yapılırken 1096 da doğum gerçekleşmiştir. Bildiğiniz gibi A ve B grubu ameliyatlar sağlık bakanlığı tarafından yüksek riskli ameliyatlar sınıfında kabul edilmektedir. Hastane yatak kapasitemiz de Bakanlık tarafından 201’e çıkartılmıştır.

Hastanemizde şimdiye kadar 1200 ün üzerinde Açık Kalp ameliyatı (by pass)  gerçekleştirilmiştir.  Yalnızca 2016 yılında yapılan Açık Kalp Ameliyatı sayısı 165 olmuştur. Yine Kalp Damar Cerrahisi alanında artık başka illere gitmeye gerek kalmadan riskli açık kalp ameliyatları (hastanemizde profosyonel kadromuz tarafından yapılmaktadır. Bu ameliyatlar arasında Aort Disseksiyon ameliyatları (Aort Damarının yırtılması nedeniyle yapılan ameliyatlar), kalp kapakçıkları değişimi ve tamiri ameliyatları, ritim bozukluğu düzeltme ameliyatları, erişkin doğumsal kalp ameliyatları, koroner by pass ameliyatları yer almaktadır. EVAR (karın aort damarının yırtılma ve ya balonlaşmasının kapalı yöntemle tedavisi) ameliyatları da hastanemizde 2 yıldan bu yana başarılı bir şekilde uygulanmaktadır. Daha önce yeterli müdahale edilemeyen tıkanmış kol ve bacak ince damarları anjiygrafik yöntemle bir yıldır başarıyla açılmaktadır. Koroner By pass ameliyatlarında bacak damarı çıkartılırken kapalı yöntem (endoskopik Safen Çıkartılması işlemi) kullanılarak hastaların tedavi süreci daha da kolaylaştırılmıştır. Bu yöntem ilimizde sadece hastanemiz tarafından yapılmakta olup bölgemizde de en çok hastanemizde uygulanmıştır” dedi.

BÖLGENİN YOĞUN BAKIM MERKEZİ

Dr. Cenap Damcı Özel” Giresun Ada Hastanesinin 2. Ve 3. Basamak yoğun bakım hizmetlerinde de adeta bölgede üniversite hastanesi gibi görev yaptıklarını belirtti. Hastanemizde halen 63 yoğun bakım yatağı bulunmaktadır ve bunların yarısı üçüncü basamak yoğun bakım olarak sağlık bakanlığı tarafından tanımlanmıştır” şeklinde konuştu.

Yenidoğan yoğun bakım hizmetlerine de değinen Damcı Yeni doğan yoğun bakımda tüm Doğu Karadenizde tercih edilen bir hastaneyiz; hastalarımız gerek karasal sevklerle gerekse ambulans helikopterlerle hastanemize sevk edilmektedir. Yine riskli gebeliklerde de hastanemize başvuran hastalarda geçtiğimiz yılda da artış yaşanmıştır. 2016 da Giresun Halkına sundukları yeni hizmetlerden de bahseden Damcı; 2016 yılında Hastanemizde; Uyku Laboratuvarı kurulmuş;  ilimizde ilk TPN (total parenteral nutrisyon- yenidoğan bebeklerin damardan beslenmesi amacıyla kurulmuş olan tamamen steril bir birim) ünitesi hizmete girmiştir dedi. Ayrıca ameliyathane sayımız 8 e çıkartılmış ve doğumhane ünitesi yeniden yapılmıştır” şeklinde konuştu.

Başhekim Dr. Cenap Damcı, “İlimiz ve bölgemiz için vatandaşlarımızın başka illere gitmemesi için her türlü yeni teknolojinin hastanemize bundan sonra da kazandırmaya devam edeceğiz, şeklinde konuşarak halkımıza yeni yılda huzur, mutluluk ve sağlıklı bir yaşam dileriz” dedi.