Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

4 Siyasi Partiden Özel İdare Açıklaması

CHP, İYİ Parti, SP

CHP, İYİ Parti, SP ve DEVA Partisi tarafından yapılan ortak açıklamada Giresun İl Özel İdaresi ile Çevre ve Şehircilik Bakanlığı arasında Özel İdare Hizmet binasına karşılık yapılan takasa tepki gösterildi. Açıklamada, “Özel İdare binası yok pahasına elden çıkarıldı” denildi.

Giresun’da 4 siyasi parti dün düzenledikleri ortak basın toplantısında Giresun İl Özel İdaresinde yaşananlarla ilgili açıklamalarda bulundular. CHP İl Başkanı Fikri Bilge, İYİ Parti İl Başkanı Abdulkadir Eroğlu, SP İl Başkanı Abdülkadir Bektaş ve DEVA Partisi İl Başkan Yardımcısı Ahmet Tok’un katıldığı toplantıda Güney Çevre Yolu’nun ihale projesinin iptal edilmesindeki ayrıntının iktidar partisi tarafından amacından saptırıldığı belirtildi. Açıklamada, “Özel İdareye ait Sayıştay raporundaki ayrıntılarla ilgili de açıklamalarda bulunuldu. 4 siyasi parti temsilcisi tarafından yapılan ortak açıklamada Giresun İl Özel İdaresi hizmet binasının Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ile yapılan takasla elden çıkarıldığı da belirtilerek takas yoluyla Özel İdarenin zarara uğratıldığı ileri sürüldü. Açıklamada 13 katlı hizmet binasının SSK hastanesi arazisi, belediye fen işleri garajının bulunduğu arsa ile trampa edilmesi ve üste 5 milyon lira para alınması ile sürecin tamamlandığı ifade edilerek şöyle denildi: Arazi değer tespiti sonucu arazilerin değeri tespit ediliyor. Şimdi burada yine çok ilginç bir olay gelişiyor. İl Özel İdare binası ve arazisi ile trampa edilecek araziler arasında oluşan değer farkı sadece 4.986.907,82 TL (yuvarlak rakam 5 trilyon) oluyor. Bunu da valiliğin yazısından öğreniyoruz; “trampaya konu taşınmazların bedelleri arasında Giresun İl Özel İdare lehine oluşan 4.986.907,82 TL bedel farkının Bakanlığımız Döner Sermaye İşletmesinden Giresun İl Özel idaresine ödenmesinin Bakanlı makamının 04.09.2020 tarihli ve 187082 sayılı oluru ile uygun görüldüğü bildirilmiştir” denildi.

Devletin resmi rakamlarla 80 milyon TL. değer biçtiği sadece binasına yine resmi rakamlarla 32 milyon TL. değer biçilen bir yerden bahsediyoruz. Piyasa değerini hesaplarsak artık 100 milyonun üzerinde bir rakam telaffuz etmemiz lazım. Böylesine kıymetli bir yer, diğer arazilerle trampa ediliyor ve aradaki fark sadece yuvarlak rakamla 5 milyon TL. Söyleyecek söz bulamıyoruz. Sahipsizliğin acı bir fotoğrafı. İl Genel Meclisinde gündeme geldiğinde CHP grubu ve MHP’li 1 üye itiraz ediyor ama tabii her zaman ki gibi bir işe yaramıyor. Oy veren halkın hak ve menfaati için o koltuklarda oturması gerekenler, parti menfaatlerini her şeyin üstünde tuttukları için tabii yapılan akılcı itirazlar bir işe yaramıyor. Çünkü daha sonra bir hata yapıldığı fark edilmiş. Yapılan hata nedir; trampa edilecek yerlerden birisi olan eski SGK hastanesi binası aslında Ordu idare mahkemesinin 10 Nisan 2019 tarihli kararı ile konut alanından çıkarılmış ve 01.07.2019 tarihli Belediye Meclisi kararı ile park alanı olarak imar planı değişikliği yapılmış.  Bütün bu gelişmelerden sonra değişen bir şey olmuyor. Giresun Valiliğinin üst makama (yazının hangi kuruma yazıldığı ve tarihinin bize bildirilmesi lazım) bir yazı yazdığını ve trampa teklif edilen 2 araziye ek olarak 7 adet daha arazinin tespit edilerek, değer tespiti yapıldığını öğreniyoruz. Değer tespiti yapılan toplam 9 adet taşınmazın değeri daha önce tespit edilen ve ödenecek olan 5 trilyonluk fark dahil 55.716.907,82 TL tutuyor. (55 milyon TL.) Her değer tespiti yapıldıkça aradaki uçurum büyüyor. Valilik yazının son kısmında; “buna göre başa baş trampasının olamayacağı anlaşıldığından, trampanın %69 Hazineye ve %31’nin ise İl Özel İdaresinde olacak şekilde trampasının ve daha önce gönderilen 4.986.907,82 TL’nin Giresun İl Özel İdaresine ödenmesi için” izin istiyor. Bütün bunlardan anlaşılıyor ki İl Özel İdare binası üç kuruşa elden çıkarılacak, peki İl Özel İdareye verilecek bu 9 adet taşınmazın akıbeti ne olacak? Ne olacağı belli. Daha önce ne olduysa aynısı olacak. Aklımıza Gelen Başımıza Gelecek.”