Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

TSO’dan EMITT Fuarı Değerlendirmesi

Giresun Ticaret ve Sanayi

Giresun Ticaret ve Sanayi Odası ev sahipliğinde,  EMITT 2017 Turizm Fuarı değerlendirme toplantısı yapıldı.

Toplantının açılış konuşmasında Giresun Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Hasan Çakırmelikoğlu;” EMITT fuarına bu yıl ciddi bir hazırlık yaptık ve katıldık. Gelecek organizasyon adına iyi izlenimler ve tecrübeler edindik. Tur firmalarının taleplerini gördük. Giresun yaylalarının ağırlıklı yatak kapasitesi, yöresel hediyelik eşya satış alanları, tur otobüslerinin şehir merkezinde bekleme alanları, yaylaların restoran ve tuvalet alanları ihtiyacı talepler arasında yer almaktadır. Bugün buraya EMITT Fuarını Giresun adına değerlendirmeye, turizmde başta neler yapabilirizi tartışmaya geldik. Bu noktada DOKA Giresun Turizm Eylem Planı çalışmasını inceledim, teknik olarak Giresun adına olumlu bir projedir. Başka projelerde olacaktır mutlaka ancak tek proje etrafında, eksikleri ve önerileri ekleyerek gitmemiz Giresun’un geleceği adına önemlidir. Bizim görevimiz uzun vadeli eylem planları ve projeler ile Giresun’u turizme hazırlamaktır. EMITT bu eylem planlarından sadece biridir ve önemli bir başlangıç yaptık ancak ilerleyen yıllarda Sayın Valimiz ve Merkez Belediye Başkanımız işbirliği içerisinde birlikte daha profesyonel ve organizasyoncu olmayı hedefliyoruz” dedi.

GİRTAB Müdürü Tamer Uzuner; ”EMITT Fuarı birlikte katıldığımız için tur firmaları gözünde ciddi izlenimler bıraktığımız bir çalışma oldu. Tur firmaları, Giresun artık bu işe ciddi eğilmektedir diyerek, taleplerini ilettiler. Şimdi bu talepleri karşılamak için eylem zamanıdır. Bu etkinlikte emeği geçenlere teşekkür ederim. Ayrıca şu müjdeyi de vermek isterim, Orta doğu’dan 60 çarter uçağı bu dönemde Ordu-Giresun Havaalanına inecektir. ”İl Kültür ve Turizm Müdürü Kemal Gürgenci;” Dünya turizm potansiyelini ve ülkemizin turizmdeki yerini bilerek Karadeniz’in içinde yer alan bir Giresun ili olarak turizmde biz var olduğumuzu yavaş yavaş gösteriyoruz. Biz bakir yaylalarımız ve doğal zenginliklerimiz ile Trabzon yada Rize’nin pastasını elde etmek değil, turizmde yeni bir alan oluşturmak amacındayız. Turizmde üç öğe vardır. Altyapı, tanıtım ve yatırım. Altyapı yerel idarelerin işi olmakla birlikte yatırım ticaret odası üyeleri ağırlıklı işadamının işidir. Tanıtım ise komple bir çalışmadır. Bölgemizdeki en önemli sorun yaylaların turizm imar planlarının olmayışıdır. Bu konuda oluşturulacak bir proje ilimizin turizmine ivme kazandıracaktır” diye konuştu.

Jasmin Otel yetkilisi işkadını Yeşim Hattat; ”Giresun EMITT ile bir heyecan yakaladı, ancak önümüzdeki senelerde bu etkinlikte daha fazla ön plana çıkacak stant ve organizasyonlarda yer almalıyız. Diğer yandan komşu iller bizden bir adım öndeler. Sadece Ordu ili dahi orta doğu pazarından pay almak için mesafe almış durumdadır. ”DOKA Giresun Koordinatörü Murat Aladağ; “Biz DOKA olarak bölgemizde turizme önem veriyoruz. Giresun’un turizme bu yönlü eğilmesi heyecan verici. DOKA olarak turizmde eylem planı oluşturuyoruz. Bütüncül, sürdürülebilir bir eylem planı Giresun için şarttır. Bu yönde çalışmalarımız var, saha çalışmalarıyla desteklenecek bu çalışmanın bir diğer ayağı ise tanıtım turlarıdır.2017 yılı için Giresun-Ordu kapsamında Orta Doğu fuarlarına katılmayı planlamaktayız. Hedefimiz en azından dört turizm fuarına uluslararası düzeyde katılmaktır. Bir diğer turizm eylem planı materyali ise tanıtımdır. Bu noktada İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü ve diğer paydaşlarımız ile tanıtım materyalleri hazırlamak suretiyle yurtiçi ve dışı fuarlarda kullanacağız.”