Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

2. OSB’de son aşama!

Giresun’da ekonomiyi canlandıracağı ve

Giresun’da ekonomiyi canlandıracağı ve işsizliğin büyük ölçüde önüne geçeceği bildirilen Bulancak Pazarsuyu havzasında yapılacak olan 2. Organize Sanayi Bölgesindeki arazinin imar planları ile parselasyon işlemlerinin bitirildiği, tapu tescil belgelerinin OSB adına kesilmeye başlandığı bildirildi. 2. OSB Bölge Müdürü Mete Bahadır Yılmaz, OSB ile ilgili işlemlerin hızla sürdürüldüğünü, tapu tescil belgelerinin alınmasının ardından başvuruda bulunanlara arsa tahsisini yapacaklarını söyledi.
62 PARSELE 170 BAŞVURU
Mete Bahadır Yılmaz, OSB’deki 62 parsel için kendilerine 170 başvurunun bulunduğunu belirterek, “Yakın bir zamanda başvuruları değerlendireceğiz. Değerlendirmedeki ana kriterimiz en fazla istihdam sağlayacak firmalara öncelik vermek olacak” dedi.  Yılmaz, konu ile ilgili şu bilgileri verdi: “OSB’ye yatırım yapacak olanlara arsaları ücretsiz vereceğiz, yalnız onlardan alt  yapı katılım bedeli olarak metrekare başına 50 lira ücret alacağız. Arsa tahsisi yaptığımız firma 1 yıl içerisinde yapacağı yatırımın projesini hazırlayıp getirecek, 2 yıl içerisinde de kuracağı tesisi çalıştıracak toplamda tahsisten itibaren geçen 3 yıllık süre sonunda işletmesini devreye sokmazsa yaptığımız arsa tahsisini iptal edeceğiz”
Yılmaz, OSB’nin alt yapısının Bilim Sanayi ve teknoloji Bakanlığı tarafından yapılacağını alt yapı ile ilgili hazırlanan projenin de bakanlıkta onaya sunulduğunu söyledi. Yılmaz, kendileri ile birlikte OSB yatırımına giren diğer illerden çok ilerde olduklarını bu konuda özellikle Gümrük ve ticaret bakanı Nurettin Canikli’nin büyük emeğinin bulunduğunu ifade etti.