Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Giresun yemekleri beğeniye çıktı!

Bu haberin fotoğrafı yok

2013 TÜİK verilerine göre Türkiye’de insan yaşamının en uzun olduğu il olarak ortaya çıkan Giresun’un mahalli yemekleri görücüye çıktı.  Giresun Halk Eğitim Merkezi (HEM) ile Aşçılar ve Pastacılar Derneği’nin işbirliğinde düzenlenen ve sona eren kurs sonrasında sertifika almaya hak kazanan aşçılar, yöresel mutfaktan ürünleri sergilediler.

28 FARKLI BİTKİDEN 60 ÇEŞİT YEMEK

Yemek sergisinin açılışında konuşan Giresun HEM Müdürü Harun Karabürk, insanlığın son dönemde sağlıksız beslenme nedeniyle ciddi problemler yaşadığını söyledi. Karabürk, “Diğer açıdan amacımız Halk Eğitim Merkezlerinin amaçlarından bir tanesi unutulmaya yüz tutmuş el sanatlarını yaşatmaktır. El sanatları gibi yemeklerimizin de yaşatılması kültür kadar önemli bir problem. Yemeklerimizi tanıtmak ve gelecek kuşaklara anlatmak bakımından böyle bir faaliyet gerçekleştirdik. 28 farklı bitkiden 60 çeşit yemek sunumu yapıyoruz” dedi.

Çoğunluğu geleneksel olmak üzere bu yemeklerimizin birçoğunun üzerinde yenilikler yapıldı. Kursiyerlerimiz geleneksel lezzetlere kendi tasarımlarını ekleyerek yeni tatlar ve lezzetler oluşturdular. Ülkemiz mutfağı dünya çapında önemli olduğu kadar Giresun mutfağı da ülkemiz içerisinde önemli bir yere sahip. Geniş bitki örtüsü ve kültürel dokusuyla ilimiz mutfağı çok önemli buna dikkat çekmek istedik” dedi.