Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

19 MAYIS KUTLU OLSUN

Atatürk’ün gençlere armağanı 19

Atatürk’ün gençlere armağanı 19 Mayıs Gençlik ve Spor Bayramı tüm yurtta coşkuyla kutlanıyor. Giresun’daki bayram etkinlikleri havanın yağışlı olması nedeniyle 19 Eylül Spor Salonunda yapılacak.

Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk’ün 19 Mayıs 1919’da Samsun’a çıkarak kurtuluş mücadelesini başlattığı ve ardından Büyük zaferle taçlandırdığı ve Türk Gençliğine armağan ettiği 19 Mayıs Gençlik ve Spor Bayramının 98. yılı bugün tüm yurtta olduğu gibi Giresun’da da düzenlenecek olan etkinliklerle kutlanacak.

KUTLAMALAR SPOR SALONUNDA

Havanın yağışlı olması nedeniyle Giresun’daki bu yıl ki bayram kutlamaları 19 Eylül Spor salonunda yapılacak. Saat 10.00’da Atatürk Meydanındaki çelenk koyma merasiminin ardından spor salonunda kutlamalar yapılacak. Buradaki etkinliklerde halk oyunları gösterilerinin yan sıra jimnastik, karate, judo, teakvando ve boks gösterileri yapılacak. Bilek güreşi müsabakaları, masa tenisi ve badminton ile kort tenisi, basketbol ve bisiklet gösterileri sunulacak. Mangala oyunları, halat çekme ve çuval yarışı gösterisi de gerçekleştirilecek.

ATATÜRK 1919 YILININ ÖNEMİNİ ŞÖYLE ANLATMIŞTI

19 Mayıs, sadece Türk milli kurtuluş hareketinin başlangıcı değil, yeni Türk devletinin de çağdaş değerlerle milletler ailesi içerisinde yerini almasının adıdır.
Ben 1919 senesinin Mayıs içinde Samsun’a çıktığım gün elimde hiçbir maddi kuvvet yoktu.
Yalnız büyük Türk Milletinin asaletinden doğan ve benim vicdanımı dolduran yüksek ve manevi bir kuvvet vardı.
İşte ben bu ulusal kuvvete, bu Türk Milletine güvenerek işe başladım. Samsun’dan Anadolu’ya kırık otomobille gidiyordum.
O kırık otomobil Anadolu içlerine ilerlerken ben daima düşünür ve yaverime “Dağ Başını Duman Almış” marşını söyletirdim.
Ben Türk ufuklarında bir gün behemehal bir güneş doğacağına, bunun hareket ve kuvvetinin bizi ısıtacağına, bundan bize güç çıkacağına o kadar emindim ki, bunu adeta gözlerimle görüyordum.
O marşı okutup tekrar ettirmekteki maksadım, Türk’ün bu güneşi doğunca, muvaffak olacağını anlatmaktı.