Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Trafiğe döner kavşaklı çözüm

Bu haberin fotoğrafı yok

Giresun mimarlar Odası şehir içi trafik sorunun çözümü için Valilik önüne düşünülen kavşak projesini kamuoyuna açıkladı.
Karadeniz Sahil Yolu yapılırken düşünülemeyen kavşak, aradan iki seçim geçmesine karşın bir türlü hayata geçirilemedi.

HEM TRAFİK SIKIŞIKLIĞINA HEM DE KAZALARA ÖNLEM

Giresun Mimarlar Odası, şehir içi trafik sorununu büyük ölçüde çözecek olan valilik önüne kavşak yapılması yönündeki projesini kamuoyu ile paylaştı. Konu ile ilgili olarak birde açıklama yapan oda “Karadeniz Sahil Yolu üzerindeki İller içinde, İl Merkezine taşıt girişinin en sorunlu olduğu İl bilindiği gibi Giresun’dur.

Şehir Merkezine yalnızca Bulancak Durağı kavşağından girilebilir olması, bu bölgede trafik sıkışıklığına neden olduğu kadar çok fazla da kaza üretmektedir. Bu kavşağın kentin doğu ve batı yakalarından gelen trafiği kent merkezine taşıması Transit ve Toplama Yol Karmaşası nedeniyle aynı zamanda Fatih Caddesi üzerinde de sıkışıklığa yol açmaktadır” dedi.

BULANCAK DURAĞININ YÜKÜNÜ AZALTIR

Açıklamada, “Valilik önünde yapılan dolgu alanı kullanılarak, bu bölgede oluşturulacak bir hemzemin kavşak ile Bulancak Durağı Kavşağının yükü yarı yarıya azaltılabilir. Ekonomik olarak diğer kavşak çözümlerine göre daha düşük maliyetli olan hemzemin kavşak, aynı zamanda kentin bu bölgesindeki trafiğin merkeze gitmeden Transit Yola çıkışını sağlar. Ayrıca bu bölgede oluşturulacak hemzemin kavşak, kentin ticari alanlarının bu bölgeye doğru genişlemesine de olanak sağlayacaktır” denildi.